< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán csitította le a dulakodókat Pécsett

| Mobile | RSS

Orbán csitította le a dulakodókat Pécsett

2015. április 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán csitította le a dulakodókat Pécsett

A kilenc óra körül befutó miniszterelnöki konvojt a kormánypárt hívei mellett mintegy tucatnyi ellentüntető fogadta. A főként nyugdíjas korú kormánypártiak dulakodni kezdtek az atomtemető ellen tiltakozókkal, aminek Orbán Viktor vetett véget: azt mondta, hogy az ehhez hasonló provokációkat és támadásokat méltósággal kell viselni – írja a hvg.hu.

100-150 Fidesz-szimpatizáns várta kora délelőtt a pécsi városháza előtt Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a Modern városok országjáró turnéja keretében érkezett a baranyai megyeszékhelyre, hogy a város fejlődési lehetőségeiről tárgyaljon Páva Zsolt polgármesterrel. Azt már korábban sejteni lehetett, hogy a miniszterelnök pécsi látogatása nem lesz teljesen zavarmentes, ugyanis a Pécs közelébe tervezett végleges atomhulladék-tároló miatt az elmúlt hetekben komoly tiltakozás bontakozott ki a helyi ellenzék és civil szervezetek részéről.

A kilenc óra körül befutó miniszterelnöki konvojt a kormánypárt hívei mellett mintegy tucatnyi ellentüntető fogadta, akik között ott volt Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja is. Az ellentüntetők egy atomhulladék-tároló hordót tartottak a magasba, Berkecz pedig egy az atomtemető-ellenes matricát próbált átadni Orbán Viktornak, sikertelenül. A felháborodott Fidesz-szimpatizánsok hangosan szidalmazták a maréknyi csoportot, és némi dulakodás is kialakult a két tábor között.

A teljes cikket itt olvashatja!
forrás: népszava online.hu

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |