< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbánnak frakcióvezetőként kell Rogán, miniszterként nem

| Mobile | RSS

Orbánnak frakcióvezetőként kell Rogán, miniszterként nem

2015. április 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbánnak frakcióvezetőként kell Rogán, miniszterként nem

Orbán Viktor javaslatára egyhangúlag újraválasztották Rogán Antalt a Fidesz frakcióvezetőjének. Emellett a párt mai frakcióülésen a képviselőcsoport többi tisztségviselőjét is megerősítették pozíciójában – állt a Fidesz közleményében.

A szavazás előtt állítólag így érvelt Orbán Rogán frakcióvezetői pozíciója mellett a NOL értesülése szerint:

Tóni a jó aktor. A frakcióvezető úr tudja a legjobban elmagyarázni a kormánypolitikát.

A lap arról is írt, hiába merült fel Rogán neve potenciális miniszterként, a miniszterelnök azt látta jobbnak, ha továbbra is inkább frakcióvezető marad. Ennek oka, hogy szerinte bár a kormányzás jó irányba halad, de a népszerűségen ez nem látszik, “mert a kormánypolitika nincs jól elmagyarázva”. Állítólag pont emiatt találta ki Orbán azt is, hogy Lázár János és Giró-Szász András rendszeres csütörtökönkénti sajtótájékoztatón magyarázzák el a kormány döntéseit.

A kormányfő a Fidesz zárt frakcióülésén arról is beszélt: a 2018-as választás kapcsán “óvatosan optimista” – első sorban a gazdasági mutatók miatt. Ugyanis véleménye szerint ha fenntartható lesz minimum 2,5%-os gazdasági növekedés, akkor “egymás után, szépen sorban”, az összes területre képesek lesznek forrásokat irányítani, és ezt választók is meg fogják érezni.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 151 megnézve, 1 alkalommal mai nap |