< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fogyókúra-forradalom: az éhségérzet hamarosan a múlté

| Mobile | RSS

Fogyókúra-forradalom: az éhségérzet hamarosan a múlté

2015. április 29. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Fogyókúra-forradalom: az éhségérzet hamarosan a múlté

 

A jövő fogyókúrája nem a diétáról és a tablettákról fog szólni. Kutatók egy csoportja ugyanis megtalálta az agyi területet, amely az éhségérzetért felelős.

Előbb utóbb minden fogyókúra derékba törik, hiszen az ételek iránti vágy néha nagyobb mindnyájunknál. Azonban a Harvard és az Edinburghi Egyetem kutatói most megtalálták a kegyetlen éhségért felelős agyi területet, amely az úgynevezett melanocortin 4 receptor (MC4R) által szabályozott sejteket foglalja magába. A kutatásról szóló publikációban azt ígérik, az eredményeik után új irányt vesznek a fogyókúrás készítmények.

Fogyókúra szenvedés nélkül?

Forrás: Thinkstock

A kísérletet egyelőre egereken végezték: amikor a sejteket úgymond lekapcsolták, az éhségérzet felerősödött. Majd a sejtek újraaktiválásakor megszűnt.

„Az eredményeink megmutatták, hogy az agy egy bizonyos területének aktiválásával kellemes érzetet érhetünk el, illetve ezzel együtt csökkenthető az ételek iránti vágy. A végeredmény ugyanaz, mint egy fogyókúra során, csak szenvedés nélkül” – mondta el Bradford Low, a Harvard Egyetem professzora

forrás:origo.hu

Leave a Reply 150 megnézve, 1 alkalommal mai nap |