< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Egy egész város fedezte Dobrainét – feltárul a karcagi titok

| Mobile | RSS

Egy egész város fedezte Dobrainét – feltárul a karcagi titok

2015. április 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Egy egész város fedezte Dobrainét – feltárul a karcagi titok

 

Egy egész város fedezte Dobrainét – feltárul a karcagi titok

Húszmilliárd forint, akár ennyivel is megkárosíthatta a karcagiakat a körözés alatt álló Dobrai Sándorné. Tehetséges, sikeres vállalkozókat vert át. Mi a csalás lélektana? Hogyan tévesztette meg őket? Közelkép a csütörtöki Heti Válaszban a piramisjáték új fajtájáról, amely évekig működőképes maradhat.

Az országot pedig az: hogyan lehetett a húszezres városnak 5 és 20 milliárd forint közötti megtakarítása, ennyire teszi ugyanis Dobrossy István, a károsultak egyik ügyvédje a kár értékét. A Heti Válasz Karcagon úgy látta, a károsultaknak három csoportja van. Azok a sikeres, tehetős helyiek, akiknek része van abban, hogy az adóhatóság szerint Jász-Nagykun-Szolnok megye produkálja az országban a harmadik legnagyobb export arányt. Karcagon hét cégnek van százmillió forintnál nagyobb adózott eredménye, s 29 vállalkozás tartozik a „tízmilliósok klubjába”. A károsultak második csoportjába azok tartozhatnak, akik „adóoptimalizálással” vagy korrupcióval jutottak a pénzükhöz. A harmadik csoport pedig a kisembereké, akik örökségüket, vagy a bérükből negyedévente néhány tízezer forintot adtak át Dobrai Sándornénak. Mi az első csoporthoz tartozó vállalkozókkal találkoztunk, elmondásukból rajzolódik ki Dobrainé portréja, aki a helyi OTP fiókvezetői állását azért kényszerült jó egy évtizede otthagyni, mert nem volt diplomája.

 

Miért csak most dőlt össze a karcagi piramis? Hogyan fedezte egy város Dobrainét? Mi volt a karcagiak édeskeserű titka? Részletek a Heti Válasz április 30-i számában, amely elektronikus formában is megvásárolható a Digitalstandon.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 409 megnézve, 1 alkalommal mai nap |