< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ferenc pápa egy év alatt 1,5 millió eurót adományozott a rászorulóknak

| Mobile | RSS

Ferenc pápa egy év alatt 1,5 millió eurót adományozott a rászorulóknak

2015. április 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ferenc pápa egy év alatt 1,5 millió eurót adományozott a rászorulóknak

Több mint másfél millió eurót (450 millió forintot) osztott szét mintegy 8 ezer rászoruló között Ferenc pápa a tavalyi évben és az idén is már jelentős összeget adományozott a rászorulóknak – közölte Diego Giovanni Ravelli, a pápai alamizsna-hivatal vezetője.
A pápai alamizsna-hivatal által tavaly adományként szétosztott összeg huszonöt százalékkal volt több mint 2013-ban. Az idei évben eddig március hónapban volt a legmagasabb a karitatív célból szétosztott összeg, 285 ezer euró, de áprilisban ennél is magasabb lesz az adományok összértéke – mondta el Ravelli atya.

Hozzátette, hogy a pápa által a szegényeknek küldött pénz fejenként nem ér el soha tetemes összeget, a cél inkább az, hogy minél több embernek azonnali anyagi segítséget tudjanak nyújtani.

Ferenc pápa 2013-as megválasztása óta rendszeresen segíti a Róma utcáin élő hajléktalanokat, akik között karácsonykor és húsvétkor is pénzt oszt szét a pápai főalamizsnás, Konrad Krajewski érsek és Ravelli atya közvetítésével. Ilyenkor az összeg általában fejenként 50 euró. Az egyházfő pénzt küld azoknak is, akik levélben kérnek tőle segítséget Olaszországból és a világ számos részéből.

Támogatja a jótékonysági kezdeményezéseket, a hajléktalanokat, vándorokat, menekülteket, árvákat, betegeket, börtönben levőket ellátó szervezeteket, a Rómában tanuló külföldi diákokat és az anyagi nehézségekkel küzdő szerzeteseket is. “A pápa által küldött pénz nem mindig tudja megoldani a nehéz helyzeteket, de segítséget jelenthet és az egyházfő közelségét tanusítja” – fogalmazott Diego Giovanni Ravelli. Ugyanakkor a pénzben részesített személyek hálás köszönő levelei bizonyítják, hogy a kis segítség is sokat jelentett.

Ferenc pápa a mindenkori egyházfő alá tartozó alamizsnahivatal bevételét használja fel az adományokra. A Krajewski érsek vezette hivatal a keresztelőkre, esküvőkre és más eseményekre kérhető pápai áldásokat bocsátja ki.
forrás:híradó.hu

Leave a Reply 818 megnézve, 2 alkalommal mai nap |