< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: ENSZ: észak-koreai diplomaták zavartak meg egy emberjogi rendezvényt//// ONU: les diplomates nord-coréens ont confondu un événement droits de l’homme

| Mobile | RSS

ENSZ: észak-koreai diplomaták zavartak meg egy emberjogi rendezvényt//// ONU: les diplomates nord-coréens ont confondu un événement droits de l’homme

2015. május 1. | hozzászólás | Fecsegő hírek

ENSZ: észak-koreai diplomaták zavartak meg egy emberjogi rendezvényt

Megzavarta három észak-koreai diplomata azt az Egyesült Államok által kezdeményezett csütörtöki ENSZ-rendezvényt, amelyen Észak-Koreából elmenekült személyek is nyilatkoztak az emberi jogok helyzetéről a külvilágtól elzárt kommunista országban.

Az észak-koreai delegáció egyik diplomatája a világszervezet New York-i székházában tartott rendezvény közben megpróbált felolvasni a tanácskozás ellen tiltakozó nyilatkozatot, mire a teremben ülő észak-koreai menekültek kiabálni kezdtek.

Samantha Power amerikai ENSZ-nagykövet ezt követően azt mondta, “teljes mértékben hiteltelenné tette” magát a küldöttség a közleménnyel, és azt követelte, hogy kapcsolják ki az észak-koreai delegált mikrofonját.

Ezután a három észak-koreai diplomata tiltakozása jeleként kivonult a teremből.

Nyilatkozatában az észak-koreai küldöttség azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy “lejárató kampányt indítottak” Phenjan ellen, és azt hangoztatták, hogy az Észak-Koreát hátrahagyottak “elárulták hazájukat azzal, hogy elmenekültek onnan”.

A világszervezet tanácskozásán a kommunista ország több mint húsz korábbi lakosa is beszámolt az emberi jogok helyzetéről Észak-Koreában. Egyikük, Richard Kim arról mesélt, hogy 12 évesen végig kellett néznie, ahogy apja éhen hal, anyját pedig munkatáborba küldték.

Power az ülés után úgy nyilatkozott, hogy Észak-Koreában a kormány zsarnoksága jelenti az “igazi tömegpusztító fegyvert”. Az ENSZ-nagykövet emellett felszólította a térségben lévő országokat – elsősorban Kínát -, hogy ne küldjék vissza az észak-koreai menedékkérőket hazájukba.

A ENSZ Emberi Jogi Tanácsának vizsgálóbizottsága 2014 februárjában 370 oldalas jelentést tett közzé az észak-koreai emberi jogi helyzetről. Arra a megállapításra jutottak, hogy a phenjani rezsim megrendelésére módszeres a kínzás, éheztetik a népet, kivégzéseket hajtanak végre, és mintegy 120 ezer embert tartanak munkatáborokban, embertelen körülmények között.

MTI
forrás:atv.hu

ONU: les diplomates nord-coréens ont confondu un événement droits de l’homme

Perturbée trois diplomate nord-coréen a lancé jeudi par l’événement-américain des Nations Unies à laquelle les gens ont fui la Corée du Nord ont également déclaré la situation des droits humains dans le pays communiste isolé du monde extérieur.

Un diplomate de la délégation nord-coréenne a essayé de lire une déclaration lors d’une réunion de protestation contre les événements du siège de l’organisation mondiale à New York tenue d’un salon au moment où les réfugiés nord-coréens ont commencé à crier.

Samantha Power, ambassadeur américain des Nations Unies a alors dit, “il a complètement discrédité» lui-même à la mission de la communication et a demandé d’éteindre le microphone de la Corée du Nord délégué.

Puis les trois diplomate nord-coréen comme un signe de protestation sortit de la salle.

Déclaration de la délégation nord-coréenne a accusé les Etats-Unis à “campagne de dénigrement a été lancée” contre Pyongyang et a insisté sur le fait que la Corée du Nord a laissé derrière “trahi leur pays en fuyant à partir de là.”

La réunion de l’Organisation des pays communiste depuis plus de vingt anciens résidents ont également rapporté sur la situation des droits de l’homme en Corée du Nord. L’un d’eux, Richard Kim parlé qu’à l’âge de 12 ans a été forcé de regarder son père mourir de faim, et sa mère a été envoyée à un camp de travail.

Power a déclaré après la réunion que le gouvernement de la Corée du Nord est la tyrannie des «véritables armes de destruction massive.” L’ambassadeur de l’ONU a également appelé les pays de la région – notamment la Chine – ne pas rapatrier les demandeurs d’asile nord-coréens à leur pays d’origine.

Le Comité d’enquête, le Conseil des droits de l’homme en Février 2014 a publié un rapport de 370 pages sur la situation des droits de l’homme en Corée du Nord. Il a été constaté que le régime de Pyongyang a ordonné la torture systématique, affamer le peuple, les exécutions sont effectuées, et environ 120 mille personnes détenues dans des camps de travail dans des conditions inhumaines.

MTI
Source: atv.hu

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |