< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kokaint találhattak világbajnok kajakosaink szervezetében

| Mobile | RSS

Kokaint találhattak világbajnok kajakosaink szervezetében

2015. május 2. | hozzászólás | Sport

Kokaint találhattak világbajnok kajakosaink szervezetében

Bohus Péter

szerző:BOHUS PÉTER
Blikk információi szerint pozitív mintát adtak a júniusi Európai Játékokra készülő kajak-kenu válogatottból Csipes Tamara világbajnok és Dombvári Bence világbajnoki ezüstérmes. A doppingteszten ugyan átmentek, de a drogteszt eredménye már a hét elején kiderült. A szövetség szerdai elnökségi ülésén megtárgyalták az ügyet, de a sajtót nem értesítették, és megpróbálták házon belül tartani az információt.

„Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt”, mondta a Blikknek Horváth Gábor, a sportolók klubja, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója.

A pozitív drogtesztet edzőtáborban produkálták. A lap úgy tudja, hogy sem az Európai Játékokon, sem az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon nem vehetnek részt, és fegyelmi indult ellenük.

Az Origo szerint augusztusban mégis vízre szállhatnak a vb-n.

Büntetésként megvonták tőlük a Gerevich ösztöndíjat, és a válogatottból is kitették őket. Telefonon az Index megpróbálja reagáltatni a két sportolót.

forrás:index.hu

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: