< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az Orbán-kormány lapít, amikor a valós kockázatokról kérdezik

| Mobile | RSS

Az Orbán-kormány lapít, amikor a valós kockázatokról kérdezik

2015. május 3. | hozzászólás | Közélet

Az Orbán-kormány lapít, amikor a valós kockázatokról kérdezik

Az LMP bírósághoz fordul, mert a Külgazdasági és Külügyminisztérium indoklás nélkül megtagadta a moszkvai vízumkiadási botrány ügyében született belső vizsgálati eredmények kiadását.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja közérdekű adatigénylésben igyekezett fényt deríteni rá, mire jutott a minisztérium az Orbán-kormányok idején a moszkvai magyar konzulátuson zajló visszaélések nyomán indított belső vizsgálatában.

A minisztérium válaszában értékelhető érvelés nélkül elutasította a vizsgálati eredmények – ha szükséges, akár az érzékeny adatok kitakarása mellett – kért ismertetését.

Az LMP szerint a Külügy az utóbbi időben jellemzően húzza az időt, ha kérdéseket kap, és olykor a jogsértésektől sem riad vissza. Mindezek ellenére világosan látszik: miközben az Orbán-kormány a bevándorlók nem létező veszélyétől óvná az országot, lapít, amikor a valós biztonsági kockázatokról kérdezik.

Emlékezetes, hogy Kiss Szilárd, jelenleg vesztegetés vádjával őrizetben lévő korábbi moszkvai mezőgazdasági attasé bizonyítottan pénzért árusított beutazási vízumokat Magyarországra, tehát a schengeni övezetbe. De ezen kívül is számos szóbeszéd szólt súlyos visszaélésekről, amelyek nyomán lapértesülések szerint 2012-13 során külügyminisztériumi vizsgálat folyt. A moszkvai vízumközpont egyik társtulajdonosa 2014-ben Kiss Szilárd felesége lett.

Leave a Reply 150 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: