< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Putyin burkoltan megfenyegette hazánkat///Poutine a menacé implicitement notre pays

| Mobile | RSS

Putyin burkoltan megfenyegette hazánkat///Poutine a menacé implicitement notre pays

2015. május 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Putyin burkoltan megfenyegette hazánkat

„Káros lenne Magyarország nemzeti érdekeinek, ha visszautasítják az együttműködést”

MH/portfolio.hu

Az orosz Roszatom céggel való együttműködés elutasítása káros lenne a magyar gazdaságnak – mondta Vlagyimir Putyin a Roszatom vezérevel folytatott tárgyalásain – derül ki az orosz TASZSZ hírügynökség jelentéséből.

Jó feltételeket és fejlett technológiát ajánlunk, így ha a partnert arra kényszerítik, hogy utasítsa vissza az együttműködést, ami bizonyára előfordulhat, akkor az káros lenne Magyarország nemzeti érdekeinek – fogalmazott az orosz elnök, aki Szergej Kirijenkóval, a paksi bővítésért felelős cég vezetőjével találkozott.

A magyar kormány nagyon határozottan ragaszkodik a szerződés teljesítéséhez -fogalmazott Kirijenko, majd hozzátette nyilvánvalóan nyomást gyakorolnak Magyarországra és még a Financial Times is megpróbálta azt közölni, hogy az Európai Unió megállította a magyar kérést.

Megkaptuk a magyar kormánytól a megerősítést, hogy minden szerződés a projektek széles körében továbbra is érvényben van – a paksi atomerőmű bővítése, az üzemanyaggal való ellátása és a szolgáltatások is – egy nagyon nagy és komoly portfolió. Mindent megerősítettek, minden területen zajlik az együttműködés és a szerződés hatályba fog lépni – fogalmazott a Roszatom elnöke.

forrás:magyar hírlap.hu

Poutine a menacé implicitement notre pays

“La Hongrie serait préjudiciable aux intérêts nationaux, si elle refuse de coopérer”

MH / portfolio.hu

Rejet de la société russe Rosatom collaboration serait nuisible à l’économie hongroise – Vladimir Poutine dit que les discussions avec le chef de Rosatom – l’agence de nouvelles russe Tass révèle rapport.

De bonnes conditions et la technologie de pointe que nous proposons, si votre partenaire est obligé de refuser de coopérer, ce qui se produit certainement, il serait préjudiciable aux intérêts nationaux de la Hongrie – a dit le président russe, qui Sergei Kirijenkóval, la société responsable pour le leader Paks élargissement rencontré.

Le gouvernement hongrois est très fortement insister pour remplir le contrat -fogalmazott Kirijenko, ajoutant, apparemment mettre la pression sur la Hongrie et le Financial Times ont également essayé de le communiquer à l’Union européenne interrompu la demande hongroise.

Nous avons reçu la confirmation du gouvernement hongrois, que tous les contrats dans un large éventail de projets sont toujours en vigueur – l’expansion des Paks de centrale nucléaire, la fourniture de combustible et de services – un très grand et solide portefeuille. Confirmé tout se passe dans tous les domaines de la coopération et de l’accord entrera en vigueur – a dit le président de Rosatom.

Source: hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |