< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Sűrü az egyházfő programja Erőszakos bűnbandák börtönébe is ellátogat Ferenc pápa

| Mobile | RSS

Sűrü az egyházfő programja Erőszakos bűnbandák börtönébe is ellátogat Ferenc pápa

2015. május 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Sűrü az egyházfő programja
Erőszakos bűnbandák börtönébe is ellátogat Ferenc pápa

Ferenc pápa egyebek mellett az erőszakos bűnbandák uralta hírhedt Palmasola börtönbe, egy paraguayi nyomornegyedbe, továbbá egy ecuadori idősek otthonába is látogat el július 5-12. között esedékes dél-amerikai útja során.

Az Argentínából származó katolikus egyházfő nyáron a tervek szerint pápává választása óta másodszor tesz látogatást a dél-amerikai kontinensen, ezúttal annak három országában: Bolíviában, Paraguayban és Ecuadorban.

Az egyes országok államfőivel és vallási vezetőivel tervezett megbeszélések mellett Ferenc pápa Bolíviában részt vesz a népi mozgalmak július 9-re tervezett találkozóján is.

Az egyházfő tavaly a Vatikánban találkozott e mozgalmak vezetőivel, és akkori beszédében a szegények jogairól, a munkanélküliség igazságtalanságairól és a környezetvédelem szükségességéről értekezett.

Paraguayban egyebek mellett felkeresi a főváros, Asunción közelében fekvő Banado nyomornegyedet, valamint egy gyermekkórházat.

A 78 éves Ferenc pápa dél-amerikai útjának programja meglehetősen sűrű lesz: a Vatikán pénteken kiadott útiterve szerint az egyházfő az egyhetes látogatás alatt összesen 22 hivatalos beszédet fog tartani.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 188 megnézve, 1 alkalommal mai nap |