< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Sajtómeghívó/A hit hegyeket mozgat…A 2015. május 25-i Családi Nap programja

| Mobile | RSS

Sajtómeghívó/A hit hegyeket mozgat…A 2015. május 25-i Családi Nap programja

2015. május 9. | hozzászólás | Közélet

A 2015. május 25-i Családi Nap programja

9.30 – 10.00 Gyülekezés, regisztráció, ebédjegyek átvétele ( Szent Gellért Templom)
10.00

Programot megnyitja – Dr. Benyik György
10.00 – 11.30 Három előadás a „Gyűlölet és kiengesztelődés” témakörben, a templomban

Meghívott előadók:
Deme Tamás
Szécsi József
Bene Zoltán

11.30 – 11.45 Rövid szünet

11.45 – 12.30 Kiscsoportos beszélgetés három szekcióban, az előadók vezetésével.

12.30 – 14.00 Ebédszünet
(Ingyenes ebédet azoknak tudunk biztosítani, akik legkésőbb május 18-ig feliratkoznak a plébánia irodájában)

14.00 – 15.00 Bibliamásoló csoportok bemutatkozása a templomban

15.00 – 15.45 A csoportbeszélgetések tapasztalatainak megosztása a templomban

15.45 – 16.00 Szünet

16.00 – 17.30 Gyermekhangverseny a templomban

17.30-18.00 Szünet, felkészülés a szentmisére

18.00 – 19.00 Szentmise

Párhuzamosan futó programok:

10.00 – 12.30 A témához kapcsolódó játékos gyermekfoglalkozások (6 éves kortól)
A kisebbekkel a családi napközi gondozói foglalkoznak a közösségi házban

14.00 – 15.45 Aszfalt-rajzverseny a Tátra téren

A programok tájékoztató jellegűek. Érdeklődni és ebédre bejelentkezni személyesen az irodában, vagy a 62-483-750; 20-823-19-79 telefonon és az iroda@szegedtarjanplebania.hu e-mail címen lehet.

forrás:professzor dr. Benyik György

A hit hegyeket mozgat!

A Korintusi levél 13. fejezetében található szeretet himnuszban ez a képesség alá van rendelve a szeretetnek, amikor azt írja az apostol: „Legyen bár akkora hitem, hogy hegyeket mozgat, ha szeretet nincs bennem, semmit sem érek.” 40 évvel ezelőtt a hit téglákat mozgatott meg, amikor Singer Ferenc plébános és Udvardy József püspök kezdeményezésére egy magánházat „imahely bővítés” címén templommá alakítottak a tevékeny hívek összefogásával. A feladat és a cél összegyűjtötte és felszínre hozta az emberekben rejlő jóindulatot és elnyomott vallási érzést és a téglák tanúskodtak arról, hogy ha sok ember áll össze, templommá formálja a jóindulatot.

Amikor a jubileumra készültünk ezt a jelenséget szerettem volna megismételni. Igaz én csak egy mustármagnyi hittel indultam neki a Biblia kézzel történő lemásolása programjának. De ismét igazolódott, hogy még a kicsinyke hit, az Isten írott igéjének szeretetével társulva, csodát tud művelni. Ennek a csodának kézzel írott példái már érkeznek a Szeged Tarján-városi Szent Gellért plébániára. Azt kell mondani, a ti hitetek megerősítette az én hitemet és az összeállt kötet jól dokumentálja, hogy mennyi Isten utáni sóvárgás rejtőzik az emberekben és egy jó ötlet felszínre hozhatja azt.

A felhívásunkra az országban és annak határain túl több mint 200 csoport kezdte el másolni a szent szövegeket. Előbb csak Szegeden fogtak össze a felekezetek, a társadalom minden rétegéhez tartozók, a rabok, a tanárok, a sportolók, a professzorok, az egyszerű olvasó emberek, a felnőtt keresztségre készülők, az iskolák növendékei, a hitoktatók, a különböző felekezetekben imádkozó hívek, hogy tanúságot tegyenek hitükről. Majd ez a csendes mozgalom gyorsan elterjedt a Kossuth és a Katolikus rádió, valamint az Újember és a Keresztény Élet, a Keresztény Szó, az Igézők, az internet és a Facebook segítségével, és számomra ismeretlen falvak imádkozói csoportjai mozdultak meg, sőt nagyon sok magán személy is, sőt a határon kívüli cserkészek, a belgiumi és a római keresztények, és csatlakozva programunkhoz kezdték másolni a szent szövegeket.
Pünkösdkor olvasni szoktuk Isten szava eleven átható erő, de most megéltük ez az erő a jelenben is működik. Köszönöm mindenkinek, aki elküldi a kézjegyével hitelesített hitvallását, hogy összeálljon egy könyvé, amely Isten szavát nem csak őrizte évezredeken át, hanem mindig újra élesztette az olvasókban. Köszönöm mindenkinek, aki ellátogat hozzánk, hogy megismerjük egymás arcát, köszönöm azoknak, akik fényképet küldenek templomukról, a másolás helyéről, hogy dokumentáljuk itt működött a Szentlélek és még sok más nem dokumentált helyen is.
Köszönetül szeretném ide másolni azt a listát, akikkel kapcsolatot tartottunk a másolás érdekében és azokat a helyeket, amelyeken a másolás történt, hogy egymásra ismerjetek a nevek és a helyek olvasása kapcsán.

Leave a Reply 174 megnézve, 1 alkalommal mai nap |