< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyurcsány „kiátkoztatná” Orbánt

| Mobile | RSS

Gyurcsány „kiátkoztatná” Orbánt

2015. május 9. | hozzászólás | Közélet

Gyurcsány „kiátkoztatná” Orbánt

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyilvános kiállásra kéri Erdő Péter bíborost.

Hiába a “Ne ölj” bibliai parancsa, hiába az Úr rendelkezése, miszerint “Enyém a bosszúállás és megfizetés…” (5Móz 32,35), hiába Jézus figyelmeztetése, hogy “A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ.” (Jn 8,7), magukat kereszténynek valló politikusok és pártok játszadoznak ismét a halálbüntetés visszaállításának gondolatával – írta Gyurcsány Ferenc Erdő Péter bíborosnak.

A DK közleménye szerint maga Orbán Viktor is kijelentette: „úgy hiszi, nagyobb a biztonság, ha van halálbüntetés”. A Demokratikus Koalíció elnöke úgy látja, mindennek célja csak a gyűlöletkeltés; a jobboldal az egyik legnemtelenebb emberi indulatot, a bosszúvágyat fölkorbácsolva próbál támogatást szerezni az elszegényedés és a kilátástalanság miatt joggal elkeseredettek körében.

Gyurcsány Ferenc szerint ugyanezért esik annyi szó a menekültek ügyéről is, mégpedig olyan összefüggésben, amely ellentétes az európai bevándorlás-politika humánus elveivel, Szent István fiához intézett ezeréves intelmeivel és Ferenc pápának az Európai Parlamentben elmondott szavaival egyaránt.

A DK tudatta: elnöke levelében arra kéri a magyar katolikus egyházfőt, hogy miként három éve az Élet Menetén is, szólaljon meg ismét az általános és egyetemes keresztény értékek védelmében, és tegye világossá: akik a halált, a kirekesztést, a gyűlöletet hirdetik, nem hivatkozhatnak a kereszténységre, mert a gyűlölködők “Isten országának örökösei nem lesznek” (Gal 5,20-21).

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: