< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: DK: Orbán ámokfutásától saját emberei is elhatárolódnak

| Mobile | RSS

DK: Orbán ámokfutásától saját emberei is elhatárolódnak

2015. május 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár

DK: Orbán ámokfutásától saját emberei is elhatárolódnak

Tisztázza a Fidesz, hogy kinek az álláspontját képviselik menekült ügyben és az erről szóló nemzeti konzultációban: a kormányfőét, vagy a “vele élesen ellentétes nézetet képviselő” munkatársaiét – szólította fel a pártot a Demokratikus Koalíció.

A DK azt írta, Orbán saját emberei szerint is hazudik. Az ENSZ bírálata után Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök is leleplezte a kormányfőt – állították.

DK: Orbán ámokfutásától saját emberei is elhatárolódnak

Ugyanis Hende a napokban közölte, hogy “a menekültek nagy része nem bevándorolni akar hozzánk. Magyarország tranzitország. Nálunk praktikusan nem marad senki – nem a magyar szociális ellátórendszer vonzza a menekülteket, hanem a svéd meg a német.”

Pokorni pedig elmondta:

Azt tudom, hogy a közvélemény számára csak kis mértékben meghatározó a bevándorlás problémája. (…) ahogy ’56 után, amikor magyarokat százezer szám fogadtak be Európában; tehetünk-e mást, mint hogy az elfogadás, a humanizmus oldalára állunk? Tartok tőle, hogy a nemzeti konzultáció eszközével ezt a problémát nem is tudjuk érdemben kezelni.

Ezért a Demokratikus Koalíció úgy véli:

Orbán ámokfutásától egyre inkább a saját emberei is elhatárolódnak. Itt az ideje, hogy a kormánypárt ez egyszer az emberek érdekeit képviselje a kibicsaklott gondolkodású miniszterelnök helyett.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |