< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Külföldi sajtó Magyarországról – Olasz lap a kormányfőről és a Fideszről

| Mobile | RSS

Külföldi sajtó Magyarországról – Olasz lap a kormányfőről és a Fideszről

2015. május 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Olaszország-Magyarország-politika-sajtó
Külföldi sajtó Magyarországról – Olasz lap a kormányfőről és a Fideszről

A La Stampa olasz napilap Magyarország, Európa fekete szíve. Orbán meglovagolja a nacionalista tigrist címmel közölt budapesti tudósítást vasárnap.

A cikk alcíme úgy fogalmaz: A (magyar) miniszterelnök tagadja országa náci múltját és ösztönzi az idegengyűlölőket. Jobboldalról azonban veszély fenyegeti.
A Szabadság-téri megszállási emlékmű leírásával kezdődő tudósítás arra keres választ, hogy a Fidesz valóban Európa “fekete”, vagyis szélsőjobboldali szívévé válhat-e. A szerző szerint egyes jelek erre mutatnak, de nem egységes véleményről van szó, mivel az Orbán Viktor vezette pártban továbbra is létezik egy mérsékelt szárny. Ez ellenáll a “legfélelmetesebb elképzelésnek, amelyről azonban sokan nyíltan vitáznak: a szélsőjobboldali Jobbikkal való koalíció lehetőségének 2018-ban”.
A La Stampa cikke úgy véli, hogy a halálbüntetésről való kijelentés, a keményvonalas bevándorlási politika, az illiberális demokráciák feltételezett sikerének hirdetése, mindez “annak tünetei, hogy a Fidesz nehézségben van”. http://www.lastampa.it/2015/05/17/esteri/ungheria-nel-cuore-nero-deuropa-orban-cavalca-la-tigre-nazionalista-QmgpJ1dnhIhV9EHaSQDTHP/pagina.html

MTI

Leave a Reply 130 megnézve, 1 alkalommal mai nap |