< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Pénzt hozott, a bevándorlókat pedig vinné Debrecenből Orbán

| Mobile | RSS

Pénzt hozott, a bevándorlókat pedig vinné Debrecenből Orbán

2015. május 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pénzt hozott, a bevándorlókat pedig vinné Debrecenből Orbán

Innovációs központot hoznak létre, fejlesztik a főpályaudvart, a repülőteret és a Nagyerdőt, angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézményt alapítanak, új ipari park is épül, a Debrecen-Püspökladány vonalon pedig 160-nal száguldhatnak majd a vonatok. Tízmilliádokat kap minderre Debrecen.

Tízmilliárdokat ad a kormány a hajdú-bihari megyeszékhelynek, amelyre sikertörténetként, a sikeres Magyaroszág zászlóshajójakén tekint – mondta Orbán Viktor Debrecenben, ahol a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Papp László polgármesterrel.

Orbán Viktor miniszterelnök és Papp László, Debrecen polgármestere együttműködési megállapodást írt alá a debreceni városházán

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 

A városnak fejlődnie kell, a cél itt is a teljes foglalkoztatottság, ezt pedig a kormány szerint nem segíti a menekülttábor.

Nem menekültek, bevándorlók

Bezáratná a debreceni menekülttábort a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott, ez nem menekülttábor, hanem bevándorlók tábora, amit be kell zárni, lakóit pedig haza kell küldeni.

A tábort bezáratná, lakóit hazaküldené a kormányfő

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A menekülteket, azokat, akik csak úgy menthették az életüket, hogy útra keltek, Magyarország mindig befogadta – tette hozzá a kormányfő. Akik most ide érkeznek, azok a miniszterelnök szerint nem menekültek, hanem bevándorlók, a jobb élet reményében kerekednek fel, ami érthető, de szerinte elfogadhatatlan. Illegálisan lépik át a határt, ami bűncselekmény, de Orbán Viktor szerint Brüsszel azt akarja, hogy ne legyen az.

Magyarország be akarja zárni ezeket a táborokat, és nem akar bevándorlás-politikát folytatni, ennek elfogadtatásához azonban a kormánynak néhány csatát Brüsszelben még meg kell vívnia – fogalmazott Orbán Viktor, aki kedden is erről győzködi majd Strasbourgban az Európai Unió képviselőit. Az Európai Parlament plenáris ülésén “Magyarország ismét napirenden van”, az egyik ok a menekültpolitikával kapcsolatos magyar álláspont.

Teljes foglalkoztatottság

A város a munkahelyteremtés szempontjából nem tarozik a legjobban teljesítők közé, szemben például Kecskeméttel és Győrrel, ahol teljes a foglalkoztatottság. Ennek elérése a cél Debrecenben is, ezért a gazdasági versenyképesség javítása szerepelt a tárgyalások középpontjában.

Jönnek a tízmilliárdok

Ötmilliárd forintot kap a város innovációs fejlesztésre, a debreceni főpályaudvar fejlesztésére 21 milliárd forintot ítéltek meg, korszerűsítik a Debrecen-Püspökladány vasútvonalat, hogy 160 km-es sebességgel tudjanak menni rajta a vonatok, erre 16 milliárdot kap a város.

21 milliád forintból korszerűsítik a debreceni Nagyállomást, ahol intermodális közösségi közlekedési központot hoznak létre

Forrás: MTI/Oláh Tibor

Ipari park, repülőtér, Nagyerdő

Az új ipari park kialakítását a kormány azal segíti, hogy a város környéki állami kézben lévő földtulajdont szeretnék felszabadítani, erről tárgyalnak a Honvédelmi Minisztérium részvételével. Orbán azt mondta, hogy 6-700 hektáros egybefüggő ipari parkot képzelnek el. A repülőtér fejlesztéséhez 1,2 milliárd forintot kap a város, ez a bruházás a turizmus fejlesztését is segíti. Utóbbi részeként a Nagyerdőre 4 milliárd forint jut, ebből futnia kell az elképzelések szerint a strandfürdőre is, az eredmény pedig egy XXI. századi modern európai közpark lesz.

Becsületbeli ügy

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy 1998-ra sikerült csak kiérdemelnie a Fidesznek a debreceniek bizalmát, azóta azonban ez a bizalom töretlen. Orbán Viktor becsületbeli ügynek nevezte, hogy az erős támogatottság jótékony hatását a város, amelynek nyakáról 28 milliárd forint adósságot vett le a kormány, élvezhesse.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 228 megnézve, 1 alkalommal mai nap |