< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Jövő héten tér vissza a nyár Borús és esős lesz a pünkösdi hosszú hétvége

| Mobile | RSS

Jövő héten tér vissza a nyár Borús és esős lesz a pünkösdi hosszú hétvége

2015. május 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Jövő héten tér vissza a nyár
Borús és esős lesz a pünkösdi hosszú hétvége

Néhol még napközben is csak 13 Celsius-fokig melegszik majd a levegő

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de némi napsütés is várható. A Dunántúlon sokfelé, keleten szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar. A zivatarokat főként keleten helyenként jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések kísérhetik. A Dél-Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Emellett megélénkül, többfelé megerősödik, az Alpokalján néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 fok között várható. A nappali maximumok többnyire 13-20 fok között alakulnak, de délkeleten, keleten 20-24 fok is lehet.

Szombaton túlnyomóan borult időre lehet számítani, sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A legtöbb csapadék a Dunántúlon valószínű. A Nyugat-Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 10-15 fok várható. Nappal az ország nagy részén 18-24 fokig melegszik a levegő, a Nyugat-Dunántúlon viszont ennél több fokkal hűvösebb lesz, az Alföld északi részén viszont 25-26 fok is lehet.

Pünkösdvasárnap a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, másutt a gyakran erősen felhős ég mellett hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Sokfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten többfelé megerősödik a szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet 15-25 fok között alakul.

Pünkösdhétfőn is gyakran lesz erősen felhős az ég, többnyire csak rövid napos időszakok várhatók. Keleten többfelé, nyugaton szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Legtöbb csapadék a Tiszántúlon valószínű. A szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 9-14, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |