< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 7-en a 7-ről – Magyarország ön szerint is legyen magyar ország?

| Mobile | RSS

7-en a 7-ről – Magyarország ön szerint is legyen magyar ország?

2015. május 23. | hozzászólás | Életképek/bulvár

7-en a 7-ről – Magyarország ön szerint is legyen magyar ország?

Arató András, Klubrádió

Ön olasz, asszonyom? A kérdésére ugyanazt tudom válaszolni, amit Berlusconi, ha neki tenné fel. A demokratikus alapértékeknek súlyosan ellentmondana, ha az EU (= őrültek gyülekezete) meggátolná az első éjszaka jogának társadalmi vitáját. Itt persze csak a különneműekről lehet szó, mert mi egy hagyományos értékeken nyugvó társadalomban élünk, ahol nincs diszkrimináció, és aki más, annak nem kell félnie, ha kussol. Tehát ha Ön olasz, akkor menjen haza, és a többiek ne is jöjjenek.

Avar János, újságíró

Feltétlenül. Most ugyanis világszerte – amint kedden is az európai parlamentben – az a tévképzet él, hogy mi Orbán országa vagyunk, mintha bizony a magyarok mindegyike olyan szélsőséges nézeteket vallana, amilyeneket – a hazai tényleg szélsőségeseknek udvarolva – kormányfője a strasbourgi parlamentben kifejtett. Attól, hogy választások legitimálták, még nem áll mögötte többségünk, bármennyire szórakoztató is, hogy az egyenes beszédű magyarokra a kettős beszéd bajnoka hivatkozik.

Bolgár György, rádiós újságíró

Tévedés: az a kérdés, maradjon-e Orbanisztán Orbán országa. És a válasz természetesen igen. Az ország területe 22 négyzetkilométer, korábban Felcsútnak nevezték, népessége 1824 fő. Ez a szám valószínűleg a jövőben sem fog növekedni, mert Orbanisztán tiltja a bevándorlást, legföljebb azoknak engedélyezi, akik 300 ezer eurót fizetnek vagy gázszerelői képesítéssel rendelkeznek. Még külföldi focistát sem igazolnak, sőt, aki ott van, az is mehet haza. Cserébe mi sem engedjük ide Orbánt.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

Százezer színmagyar menjen vissza Levédiába, vagy a Káma könyökéhez, annyian jöttek, de előbb szűrjék ki a kazárokat, a nyolcadik törzset, akik menet közben stoppoltak, ez kb. annyi ember, akiknek igazán jót tett az Orbán rezsim, biztos kapnak arra egy olcsó sivatagot Nazarbajevtől vagy a türkmén fogorvostól, ott Lőrinc szerelheti a gázt, csónakázótavat viszont nehezen talál, mert a Kaspi tenger kezd kiszáradni. Kovács államtitkárt feltétlen vigyék magyarázni, a multikultik meg itt maradnak.

Horváth István, hírlapíró

Itt az ideje! Talpra tótok, svábok, zsidók, cigányok, románok, szerbek, ruszinok – mind magyarok. A horvátok(h)ok nevében csatlakozom.

Horváth Zoltán, újságíró

Páran már belekezdtek e feladat megvalósításába. Ám mindig kérdéses volt, melyek egy valódi magyar ország minimumfeltételei. Így azután hol ezt, hol azt a néhány százezret-milliót rekesztették kívül a magyarságba foglalás/fogadás lehetőségéből. A magyar Magyarország megteremtése talán túlságosan is nagyralátó ábránd. Esetleg engedni kellene valamit a szigorú feltételekből. Én már akkor is elégedett lennék, ha valaki megteremtené e tájon Amerikát. Na jó, legalább Ausztria-Magyarországot…

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Félek, nem pont ugyanazt gondoljuk a „magyar országról” Orbánnal. Róla viszont egyre többször jut eszembe aquinói Szent Tamás mondata: „félek az egykönyvű embertől”.

De a kormányfő kijelentése – amit persze utólag már nem is mondott – felidézi bennem egy példaképe mondását, ami intellektuálisan legalább ennyire megalapozott volt. A krumplileves legyen krumpli leves.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |