< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Ma lesz az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

| Mobile | RSS

Ma lesz az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

2015. május 23. | hozzászólás | Kultúra

Boggie is esélyes
Ma lesz az Eurovíziós Dalfesztivál döntője

Ma rendezik az osztrák fővárosban a 60. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 27 ország előadója lép színpadra, köztük a magyar Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című dalával.

A fináléban a Wiener Stadthalléban elsőként a Szlovéniát képviselő Maraaya adja elő Here for You című dalát.

A keddi elődöntőből a fináléba került Csemer Boglárka Boggie száma, a Wars For Nothing 22.-ként hangzik el a 27-es mezőnyben. A háborúellenes dalt az előadó Sebestyén Áronnal és Bori Sára Helénével közösen írta.

A színpadon négy vokalista, Sapszon Orsolya, Szeder-Szabó Krisztina, Dely Domonkos és Szakonyi Milán kíséri a döntőben is Boggie-t. A produkció koreográfusa Tihanyi Ákos, a látványért felelős kreatív munkatárs Pócsik Henrietta.

A további döntős országok: Szlovénia, Franciaország, Izrael, Észtország, Egyesült Királyság, Örményország, Litvánia, Szerbia, Norvégia, Svédország, Ciprus, Ausztrália, Belgium, Ausztria, Görögország, Montenegró, Németország, Lengyelország, Lettország, Románia, Spanyolország, Grúzia, Azerbajdzsán, Oroszország, Albánia és Olaszország.

A pontszámokat az egyes országok nemzeti zsűrijének – a péntek esti főpróbán leadott – szavazata, valamint a tévénézőktől a verseny applikációján, telefonon és/vagy sms-ben az utolsó dal elhangzását követő 15 percben érkezett voksok által kombinált eredmény adja ki (saját országra nem lehet szavazni).

Az Eurovíziós Dalfesztivált eddig a legtöbbször – hétszer – Írország nyerte meg. A Duna tévé 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: