< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Sajtómeghívó… Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás

| Mobile | RSS

Sajtómeghívó… Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás

2015. május 25. | hozzászólás | Közélet

Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás – 2015
2015.05.27.

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ

Ismertető:

A Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) idén – immár negyedik alkalommal – szervezi meg az „Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás – 2015” című szakmai konferenciát, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk!

A kétnapos rendezvény keretében a hazai előadók a hulladékgazdálkodás területét formáló jogszabály-változásokat, a közszolgáltatók működését meghatározó minősítési engedélyt, valamint a hulladékgazdálkodói szakma által kutatás-fejlesztésre elérhető támogatási lehetőségeket, forrásokat (KEHOP, Horizont 2020) mutatják be. Az eseményen nemzetközileg elismert, kiváló külföldi szakemberek pedig a fenntartható erőforrás gazdálkodás, azaz a körkörös gazdaság koncepciójáról és annak megvalósítási lehetőségeiről beszélnek a fejlett és kevésbé fejlett régiók vonatkozásában.

Az eseményre a hulladékgazdálkodási szakma mintegy 300 hazai és külföldi képviselője regisztrált. A konferenciát V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nyitja meg. Az előadók között olyan elismert szakemberek szerepelnek, mint Alexei Atudorei, a Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet Regionális Fejlesztési Hálózat vezetője, valamint dr. Stumpf István alkotmánybíró. Az esemény résztvevői Anna Karamattól, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága képviselőjétől első kézből értesülhetnek az Európai Bizottság körkörös gazdasággal kapcsolatos koncepciójáról.

A konferencia időpontja: 2015. május 27-28. (szerda, csütörtök)
Helyszíne: Budapest Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)

A konferencia keretein belül átadásra kerül a 2014. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb akciófejlesztőinek járó díj. Az Európai Hulladékcsökkentési Díjat hat kategóriában adják át, az elismerésnek két kategóriában magyar várományosa is van.

További információk a www.zoldkonferencia.hu oldalon olvashatóak.
A konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, kérjük, részvételi szándékát jelezze legkésőbb 2015. május 22-én (péntek), 16 óráig Papp Nóra sajtóreferens felé a papp.nora@oktf-nhi.gov.hu email címen, vagy a 06-30-822-50-42 telefonszámon. A konferencia első napján érvényesített regisztráció mindkét napra érvényes, a sajtó képviselői számára a részvétel díjtalan.

Greennfo hírlevél

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: