< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Aljas támadás Gyurcsányék ellen

| Mobile | RSS

Aljas támadás Gyurcsányék ellen

2015. május 26. | hozzászólás | Közélet

Aljas támadás Gyurcsányék ellen

A Fidesz országgyűlési frakciója a Demokratikus Koalíciónak (DK) nyújtott költségvetési támogatások felfüggesztését kezdeményezi – adta hírül kedden honlapján a Napi Gazdaság.

A nagyobbik kormánypárt azt követően döntött így, hogy a DK-elnök tulajdonában lévő Altus Zrt. uniós megbízást kapott. Ezt a Fidesz-frakcióban egyértelműen bújtatott párttámogatásként értékelik – írják.

A cikk emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt heti strasbourgi meghallgatás után kijelentette: nem kétséges, hogy miről van szó.

Arról beszélünk, hogy üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat. Ezt még a vak is látja – fogalmazott.
Felidézik, az Európai Bizottságtól 1,5 milliárd forintnyi összeget nyert el az Altus Zrt. arra, hogy az uniós fejlesztési pénzek felhasználását vizsgálja Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció 2014-es mérlege szerint mintegy 170 milliós állami támogatást kapott a párt, Gyurcsány Ferenc pártelnök pedig 16,2 millió forinttal járult hozzá a szervezet költségeihez. A volt szocialista kormányfő vagyonbevallása szerint azonban csak az Altus Zrt. osztalékából származott ekkora jövedelme.

Forrás: MTI-Sztárklikk

forrás:stop.hu

Leave a Reply 277 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: