< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Megduplázódtak az antiszemita esetek az osztrák fővárosban

| Mobile | RSS

Megduplázódtak az antiszemita esetek az osztrák fővárosban

2015. május 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Megduplázódtak az antiszemita esetek az osztrák fővárosban

A Bécsi Zsidó Hitközség (IKG) vezetője szerint 2014-ben megkétszereződtek az antiszemita esetek az osztrák fővárosban az előző évhez képest – közölte az osztrák közszolgálati média (ORF) csütörtökön.

Oskar Deutsch hitközségi elnök tájékoztatása szerint nemcsak 2014-ben, hanem 2015 első három hónapjában is kiugróan nagy volt a hozzájuk bejelentett incidensek száma. Az elnök elmondta: emiatt számos zsidó hívő igen nyugtalan, felügyelet nélkül többen nem mennének már zsinagógába és sokan nem küldenék gyermeküket iskolába sem.

Az ORF tájékoztatása szerint az antiszemita indíttatású esetek száma ugyan megnőtt, de eddig senki nem sérült meg. Oskar Deutsch szerint a zsidók elleni uszítás nagyrészt az interneten és a mecsetekben zajlik.

Néhány bécsi mecsetben a zsidók elleni gyűlöletet prédikálják, és ez ellen senki nem tesz semmit, még az iszlám hitközség sem – mondta Deutsch, és reményét fejezte ki, hogy a társadalom egyértelmű választ ad az antiszemita uszításra.

Az osztrák statisztikai hivatal 2001-es népszámlálási adatai szerint Ausztriában 8140-en vallották magukat zsidónak, közülük 6988-an Bécsben élnek. A zsidó hitközség becslése szerint ma nagyjából 15 ezer zsidó él Ausztriában.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 189 megnézve, 1 alkalommal mai nap |