< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A dohányadó miatt jöhet új eljárás

| Mobile | RSS

A dohányadó miatt jöhet új eljárás

2015. május 29. | hozzászólás | Közélet

A dohányadó miatt jöhet új eljárás

Reális esély van rá, hogy újabb kötelezettségszegési eljárás induljon Magyarország ellen – mondta lapunknak Angyal József.

Az adószakértő arra reagálva nyilatkozott, hogy a belső piacért felelős uniós biztos a Világgazdaságnak kijelentette: a dohánygyártókat terhelő különadó miatti panaszokat már vizsgálják. A szakértő kiemelte, a dohánycégeket érintő egészségügyi hozzájárulás úgy is sértette a versenysemlegességet, hogy eredetileg egyszeri rendkívüli formáról volt szó, ehhez képest visszatérő adóelemmé vált.

Angyal szerint a kormány tudatosan vállalja a kötelezettségszegési eljárással fenyegető konfliktusokat Brüsszellel, így volt ez a földtörvény, a termékdíj vagy a reklámadó esetében is. Az adószakértő úgy látja, a külföldi befektetőket elriasztja a kiszámíthatatlan adópolitika, a nemzetközi nagytőkét pedig az ingoványos piaci környezet, ahol ágazattól függetlenül a jól prosperáló vállalatokat gyakorlatilag névre szóló különadókkal bénítják meg.

Elzbieta Bienkowska kiemelte, Magyarország esetében más tagállamokhoz hasonlóan főként a szolgáltatásoknál látnak pluszterheket. Közölte azt is, nem akarják másképp kezelni hazánkat, mint a többi tagállamot, és azt sem szeretnék, ha úgy tűnne, hogy automatikusan indítják az újabb és újabb eljárásokat, de tény, a külföldi cégek hátrányosabb megítélésével kapcsolatos panaszok folyamatossá váltak.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 164 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: