< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az MSZP beérte a Jobbikot

| Mobile | RSS

Az MSZP beérte a Jobbikot

2015. május 30. | hozzászólás | Közélet

Az MSZP beérte a Jobbikot

A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató cég májusi pártpreferencia kutatásából nem csak az derült ki, hogy a Fidesz a legtaszítóbb párt és hogy a kisebb pártok (LMP, DK, Együtt, PM, MLP) jelenleg nem kerülnének be a Parlamentbe, hanem az is, hogy a pártválasztók között az MSZP beérte a Jobbikot. Mindkét párt 21 százalékon áll.

Míg a teljes népességben a Jobbik minimálisan vezet az MSZP előtt 4 százalákkal, addig a két párt jelenlegi fix tábora, azaz azok száma, akik elmennének szavazni és le is adnák a voksukat az adott pártra megegyezik, 21 százalék.

Miért lehet mindez?

A felmérésből kiderül, hogy ennek a legfőbb oka az lehet, hogy a szocialista szavazók aktivitása a legnagyobb a pártok közül. Több mint 80 százalék. Ezzel szemben a Jobbik és a Fidesz szavazók, csak 70 százalék körül mozdulnának meg egy esetleges választáson.

Milyen lépések várhatóak az MSZP-től a továbbiakban?

Egyrészről bár egy párt kultúrájának átalakítása hosszú időt vesz igénybe és az eredmények is csak később jelentkeznek, szocialista forrásaink szerint bíznak a választókerületi rendszerben, amelynek célja, hogy még közelebb vigye a pártot a választókhoz, és képviselje őket.

A másik ilyen tényező információink szerint a precíz és megalapozott programalkotás megkezdése lehet. Ennek első meghatározó lépése a 2016-os költségvetéshez benyújtott “Nemzeti béremelés program”, amiben az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának 5 százalékra való csökkentése mellett, egy háromkulcsos adórendszert dolgozott ki az MSZP.

Ennek két fő tényezője van. Míg a társadalom nagyrésze azonnali segítséget kapna az 5 és 10 százalékos adókulccsal, azaz azonnal érezné a zsebében a megmaradt összeget. Addig a felső szűk rétegtől sem vennének el többet a szocialisták, mint a tervezett egykulcsos adó, tehát 15 százalék lenne az adókulcs felső határa.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: