A spanyol klub 1992, 2006, 2009 és 2011 után ötödik alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a Barcelona számára, ugyanis Ivan Rakitic már a negyedik percben megszerezte a vezetést. A katalánok szépségdíjas találatát 16 passz előzte meg. A Juventust sokkolta a gyorsan bekapott gól, de kapusa, Gianluigi Buffon megőrizte nyugodtságát, s Dani Alves lövésnél bemutatott bravúrjával meccsben tartotta csapatát. A félidő közepére a torinóiak kezdtek magukhoz térni, de kidolgozott akcióból nem tudtak helyzetet teremteni, egy-egy katalán hiba után voltak csak képesek veszélyeztetni.

A második félidő elején eldönthette volna a mérkőzést a Barcelona, de Buffon ezúttal Suárez ziccerénél védett hatalmasat. A katalánok annak ellenére könnyelműen játszottak, hogy csak egy gól volt az előnyük, ez pedig megbosszulta magát, a Real Madrid elleni elődöntő mindkét felvonásán eredményes Álvaro Morata egyenlített. A Juventus lendületbe jött az egyenlítés hatására, de túlságosan kitámadott, így a Barcelona egy villámgyors, Messi által vezetett támadás végén Suárez találatával újra vezetést szerzett. A katalánok nem sokkal később újfent eldönthették volna a kupa sorsát, de Neymar elképesztő helyzetben a kezére fejelte a labdát, ami onnan ugyan a hálóban kötött ki, de a bíró érvénytelenítette a találatot.

A Juventus az utolsó leheletéig küzdött, de a hosszabbítás utolsó pillanataiban a Barcelona egy újabb kontra végén Neymar befejezésével megadta a kegyelemdöfést riválisának.

A Barcelona diadalával triplázott a szezonban, ugyanis a BL-siker mellett korábban a spanyol bajnokságban és a Király Kupában is győzött.

Bajnokok Ligája, döntő:

Juventus (olasz) – FC Barcelona (spanyol) 1–3 (0–1)
Berlin, Olimpiai Stadion, 74 000 néző. v.: Cüneyt Cakir (török)
gólszerzők: Rakitic (4.), Suárez (68.), Neymar (96.), illetve Morata (55.)
sárga lap: Suárez (69.), illetve Vidal (11.), Pogba (41.)

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (Coman, 89.) – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (Pereyra, 79.) – Tévez, Morata (Llorente, 85.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

FC Barcelona: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Mathieu, 91.), Busquets, Iniesta (Xavi, 78.) – Messi, Suárez (Pedro, 96.), Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique