< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Egy fegyveres tüzet nyitott a dallasi rendőrségre

| Mobile | RSS

Egy fegyveres tüzet nyitott a dallasi rendőrségre

2015. június 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Egy fegyveres tüzet nyitott a dallasi rendőrségre

Legalább egy fegyveres tüzet nyitott a dallasi rendőr-főkapitányság épületére és tisztjeire. A gyanúsított később elmenekült a helyszínről páncélozott autójával, mígnem egy parkolóban zsákutcába került. A rendőrök tűz alá vették a járművet, és úgy vélik, az elkövető életét vesztette.

Korábban több gyanús csomagot is találtak a rendőrség épületének közelében, köztük két táska robbanóanyagot is – közölte a dallasi rendőrség.

A támadás indítéka egyelőre ismeretlen, a lövöldözésben egy tiszt sem sérült meg – írja a BBC.
Egy parkolóban ért véget a hajsza

Korábban a rendőrség azt mondta: a szemtanúk beszámolói alapján legalább négy gyanúsított vett részt a szombaton, kevéssel éjfél után történt támadásban. Ugyanakkor David Brown, a dallasi rendőrfőkapitány később úgy nyilatkozott: csupán egy elkövető volt.

Mint mondta, a férfi a lövöldözés után elmenekült egy furgonnal, miközben nekiütközött egy rendőrautónak is. A hajsza egy hutchini parkolóban ért véget, mintegy 14 kilométerre Dallas központjától. A lövöldöző elbarikádozta magát járművében.

A rendőrség szerint a gyanúsított egy fehér férfi, akinek pontos személyazonossága még tisztázatlan. Brown szerint a férfi azt mondta, James Boulware a neve, a rendőrség szerint pedig a múltban ezen a néven már több családon belüli erőszakkal kapcsolatos eset is történt.
Robbanószer lehet a furgonban

„A gyanúsított a rendőrség tárgyalóival közölte, hogy elvettük a gyermekét, és azzal vádoltuk, hogy terrorista, és fel fog minket robbantani” – nyilatkozta Brown egy sajtókonferencián.

Helyi idő szerint hajnali 5 óra 7 perckor mesterlövészek lőtték át a furgon elülső szélvédőjét.

Lelövése után a rendőrök robottal átvizsgáltatták a furgont, majd felrobbantották. A hatóságok kizárták, hogy valamilyen terrorcsoporthoz köthető akcióról lett volna szó.
Gyanús csomagok

Eközben a rendőrkapitányság környékéről elővigyázatosságból ki kellett telepíteni a lakosokat, miközben speciális csoportok a robbanóanyagokat vizsgálják. Az egyik táska felrobbant, amikor egy robottal próbálták megmozdítani.

Az Interstate 45 nevű autópálya azon részén, ahol végül zsákutcába került a gyanúsított, útlezárást rendeltek el, valamint a közelben lévő vasúti és buszközlekedést is felfüggesztették – derül ki az AP hírügynökség jelentéseiből.

Joshua Guilbuad, aki a rendőr-főkapitányság közelében lakik, a BBC-nek elmondta: a lövések zajára ébredt. Később a rendőrség közölte vele és lakótársával, hogy el kell hagyniuk otthonukat, majd nem sokkal később egy hatalmas robbanás rázta meg az ablaküvegeket.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |