< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Fizetésnyi pénzt tankolnak el a képviselők nyáron is

| Mobile | RSS

Fizetésnyi pénzt tankolnak el a képviselők nyáron is

2015. június 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Fizetésnyi pénzt tankolnak el a képviselők nyáron is

Annak ellenére, hogy nyáron nincs parlament, az országgyűlési képviselők nyáron is az állam pénzén tankolhatnak. Tavaly volt, aki augusztusban több mint kétszázezer forintért tankolt az adófizetők pénzéből akkor, amikor a parlamentbe nem is kellett bemennie.

A nyári szabadság idején is jár a benzinkártya a parlamenti képviselőknek, miközben például az óvónőknek a nyári időszakban még a tízezer forintos bérlettámogatásukról is le kell mondaniuk – hívja fel a figyelmet a Blikk.

A lap azt írja, tavaly augusztusban például 110 képviselő összesen több mint 9 millió forintért tankolt a névre szóló kártyájával. A nyári rekorder a fideszes Ágh Péter, aki 237 ezer forintot költött benzinre tavaly augusztusban, pedig ez idő alatt a parlament nem ülésezett. Egyébként harminc felett van azok száma, akik százezer forintnál is többet tankoltak el nyáron.

A parlamenti képviselők a névre szóló kártyájukkal kizárólag saját maguk, és a megadott rendszámú autóba tankolhatnak az Országgyűlés keretének terhére, mégpedig azokban a hónapokban is, amikor a parlament nem ülésezik. Összesen 136 képviselő kért benzinkártyát.

Ágh Péter a lapnak azzal magyarázta a 237 ezer forintnyi tankolást, hogy tagja a törvényalkotási bizottságnak, amely hetente ülésezik, a Vas megyei választókerületébe pedig rendszeresen hazajár. Ám szerinte még így is az üzemanyagkártyán felül havi minimum 40-50 ezer forintnyi üzemanyagköltséget saját maga fizet, hogy minden kötelezettségének eleget tudjon tenni.

A Blikk hozzáteszi, az abszolút tankolási csúcstartó a fideszes Tilki Attila, aki 2014 decemberében 291 ezer forintért tankolt, ami 360 forintos benzinárral és 8 literes átlagfogyasztással számolva mintegy tízezer kilométeres futást jelent. Tekintve, hogy a parlament szempontjából ez csonka hónap volt az ünnepek miatt, ez napi 300-350 kilométeres autózást feltételez.

forrás:hvv-.u

Leave a Reply 164 megnézve, 1 alkalommal mai nap |