< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Megnyílt a föld Lázár János lába alatt

| Mobile | RSS

Megnyílt a föld Lázár János lába alatt

2015. június 17. | 1 Hozzászólás | Közélet

Megnyílt a föld Lázár János lába alatt

szerző:Lengyel Tibor

“A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk” – erről is beszélt egy kormányzati döntés okán Lázár János azon a múlt heti vidéki szakmai fórumon, amelyről az Origo is beszámolt, és ahol a Miniszterelnökséget vezető miniszter más témákban is kritikusan szólt az Orbán-kormány munkájáról.

Kerítéssel zárja le a kormány a déli határt

Kínosan érezte magát Lázár János miniszter amiatt, hogy a kormány egy külföldi cég lobbizása eredményeként sajátos feltételeket teremtő szabályozást fogadott el.

Pofátlanságot csináltak
Lázár János nem is titkolja, hogy “a jogszabályokon keresztül érdekcsoportok érvényesítik a saját maguk szempontjait.” A miniszter erről az Együtt politikusa, Berkecz Balázs blogbejegyzése szerint azon a múlt heti szekszárdi fórumon beszélt, amelyen más témákban is bírálta a kormányzati munkát.

Lázár János meglepő dolgokat mondott
Forrás: Origo
Sörgyár, Kádár, fehér magyarok
Az adóbevallás még inkább sörgyár, mint söralátét méretű, még mindig a posztkádári, érdekkijáró kultúra dívik, és bár az individualizált nyugaton jobb a pénz, itthon komfortosabb – mondta a fórumon Lázár János, aki szerint a “fehér magyarok” külföldön többet keresnek, mint a románok. A Miniszterelnökség szerint a fórum önkritikus és jó hangulatú volt.
Ezúttal Lázár János arra célzott, hogy mikor valaki megkérdezte tőle, miért hozott a Fidesz-kormány olyan szabályt, hogy csak két meghatározott típusból lehet kéményt építeni ebben az országban, akkor utánanézett, és kiderült, hogy két külföldi cég érte ezt el a jogalkotásban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kellemetlenül érezte magát egy kormányzati döntés miatt
Fotó: Bielik István – Origo
A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk.
Ez 2011-12-ben történt. Pontosan ezen a jogszabályi szinten történnek izgalmas dolgok adott esetben, amire már mindenki legyint, mert a miniszter sohasem olvassa el, amikor aláírja” – tette hozzá.

Ki kell szórni az EU-s pénzt
Beszédének újabb, nyilvánosságra került részlete szerint Lázár János a szekszárdi fórumon érdekes dolgokat árult el az EU-s pénzek elköltéséről is. “Ma Magyarországon annál nagyobb kárt okozni, mint hogy nem az épül, amit akarnánk, hanem az épül, amit az európai uniós források lehetővé tesznek, ennél nagyobb kárt okozni nem is nagyon lehetne” – mondta.

Ki kell tolni az EU-s pénzeket, hogy ne vesszen kárba – ez a módszer Lázár János szerint
Fotó: Polyak Attila – Origo

“Tehát az utolsó két évben kell a forrásnak majdnem felét kitolni, hogy ne vesszen kárba. Ez nyilvánvalóan kapkodáshoz vezet. De még egyelőre
senki nem tudja, hogy a most összecsapott beruházásoknak mi lesz majd a következménye
a következő 2-3 évben, mennyit kell majd javítani”.

Lázár János elismerte: “Ezt most nagyon elkapkodtuk. Most az volt a legfontosabb feladat, hogy a pénz ki legyen tolva, de a következő 7 évben nem ezt szeretnénk.” Azt is mondta, hogy “mindenre van pénz, csak arra nem, amit meg akarunk csinálni, nem az előkészítésére, nem a kivitelezésére, hanem a pénznek a beszerzésére, vagy a pénznek a lenyúlására, beszéljünk világosan.”

for5rs:origo.hu

Leave a Reply 202 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: