< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Rogán már a végső lépésről beszél bevándorlóügyben

| Mobile | RSS

Rogán már a végső lépésről beszél bevándorlóügyben

2015. június 17. | hozzászólás | Közélet

Rogán már a végső lépésről beszél bevándorlóügyben

“Ha a nyugatiak lezárják a határaikat, akkor nekünk is le kell zárni a déli határt” – mondta a Fidesz frakcióvezetője az M1-en, a végső esetre szóló lépésnek nevezve a határzár kiépítését. De a kormány leginkább azt szeretné, ha a török-görög határon épülne kerítés. Visszaállítanák az EU közbenjárására megszüntetett menekültügyi őrizetet is. A témát ma vitatják a parlamentben.

A nyugat-európaiakhoz hasonló lépések megtételére kérte a kormányt a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja annak érdekében, hogy ne rekedjen Magyarországon az idén akár százezres “bevándorlóáradat” – mondta az M1 szerda reggeli műsorában Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

“Ha a nyugatiak lezárják a határaikat, akkor nekünk is le kell zárni a déli határt, mert ha ez nem következik be, akkor ha Ausztria felé nem tudnak továbbmenni, más irányba nem tudnak továbbmenni, az fog történni, hogy ez az idei évben már százezres nagyságrendű bevándorlóáradat Magyarországon fog rekedni” – fogalmazott.

Ha a törökök nem építenek kerítést, “nekünk kell megcsinálni”

A végső esetre szóló lépésnek nevezte egy határzár kiépítését, mondván, indokoltabb volna, hogy Törökország bulgáriai határszakasza után görögországi határán is kiépüljön a bevándorlók feltartóztatására hivatott kerítés, de “ha ez nem történik meg, akkor ezt nekünk kell megcsinálni”.

“Legkésőbb őszre Magyarországnak vissza kell hoznia azokat az intézkedéseket, amelyeket 2012 előtt alkalmaztunk” – vélekedett a politikus, ezek közé sorolva, hogy őrizetbe veszik a határt törtvénytelenül átlépőket, mert az Európai Unió által jelenleg tiltott intézkedésnek visszatartó ereje lesz.

Fotó: MTI / Kovács Tamás
Ha a nyugati államok lezárják határaikat, “jó lenne, hogy ha Magyarországon a szocialisták meg a liberális pártok félretennék ezt az ideológiailag motivált bevándorláspárti politikát, mert ennek semmi értelme nincs. (…) Magyarországon semmire nem megoldás a bevándorlás, Európában sem megoldás semmire, nem tudunk kezdeni semmit ilyen hatalmas mennyiségű gazdasági bevándorlóval” – mondta.

A frakcióvezető szerint a hónap végére meghaladja a 60 ezret a Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma, akiknek 99 százaléka teljesen törvénytelenül lépett be.

Miről vitáznak ma a parlamentben menekültügyben?

Mint arról beszámoltunk, a parlamentben szerdán tárgyalják azt az előterjesztést, amely szűkítené a menedékjoghoz való hozzáférést.

Az előterjesztés definiálná a biztonságos harmadik ország fogalmát, így a Görögországon, Macedónián, Szerbián keresztül érkező bevándorlók azokban az államokban is kérhetnének menedéket – ez az ötlet erősen egybecseng Orbán Viktor június 5-i rádiós interjújában elmondottakkal.

A törvény azt is kimondaná, hogy biztonságos harmadik országból nem fogadunk politikai menedékkérőket, az érkezőket automatikusan gazdasági bevándorlónak tekintenék, és így visszafordítanák a magyar hatóságok – ismertette Rogán.
forrás:hvv.hu

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: