< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Színes hírességek a címlapon: „A magyarok nem rasszisták”

| Mobile | RSS

Színes hírességek a címlapon: „A magyarok nem rasszisták”

2015. június 17. | hozzászólás | Közélet

Színes hírességek a címlapon: „A magyarok nem rasszisták”

Mire gondoltak, amikor meglátták a kormány bevándorlási plakátjait? Erről is kérdeztük a félig kongói Kembe Sorel-Arthur színész-műsorvezetőt és a részben szíriai Sayfo Omar arabistát. Páros interjúnk résztvevői megegyeznek abban, hogy identitásuk megtalálása nem volt egyszerű, de a történelem alighanem legnagyobb népvándorlásának kezelésével kapcsolatban csak az egyikük derűlátó. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.
Hirdetés

Egyik interjúalanyunk a jobboldali lapokban publikáló arabista, Sayfo Omar. A félig szíriai, félig magyar újságírót azért kértük párbeszédre a kongói apától és magyar anyától születetett Kembe Sorellel, mert az elmúlt napokban-hetekben nemcsak Európában, de Magyarországon is felhabzott a vita. Kormányplakátok, azok letépése, indulatos sajtópolémia – ezért döntött úgy a Heti Válasz, hogy az ügyben érintett „színes magyarok” véleményét kérdezi.

Alanyaink egyike sem számolt be arról, hogy az ügy magyarországi előkerülése óta rossz élmények érték volna idehaza, sőt Sayfo Omar azt mondja: „A magyar társadalom nem rasszista, a többi közép-kelet-európai országhoz, például Lengyelországhoz hasonlóan inkább bizonytalanság-kerülő […] Mivel a magyar minden más európai nyelvtől különbözik, annak tökéletes vagy majdnem tökéletes ismerete a legfontosabb elfogadó kulturális kód.”

A nagyinterjú a június 18-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.
forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 168 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: