< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: DK: az “agymosás” gyanúját igazolja a Velencei Bizottság jelentése

| Mobile | RSS

DK: az “agymosás” gyanúját igazolja a Velencei Bizottság jelentése

2015. június 21. | hozzászólás | Közélet

DK: az “agymosás” gyanúját igazolja a Velencei Bizottság jelentése

A Demokratikus Koalíció (DK)szerint az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testülete, a Velencei Bizottság “részletes és szakszerű elemzésben” mondott lesújtó véleményt az Orbán-kormány médiaszabályozásáról.
hirdetés

Vágó István, a DK elnökségi tagja közleményében azt írta: az állásfoglalás megerősíti a párt meggyőződését, hogy a Fidesz “a médiát is a kizárólagos hatalmának biztosítására, az emberek agymosására, a magánszektor megfélemlítésére, az alapvető szabadságjogok korlátozására és lopásra használja fel”.

Az ellenzéki párt szerint a média az a terület, ahol a pártpolitikának semmi keresnivalója sincs. Hozzátette: a “DK kormányra kerülve gyökeresen megváltoztatja a jelenlegi kormány gyakorlatát, visszaadja a sajtó szabadságát és megszünteti az elmúlt években pártszócsőként működő köztévét”.

Nem meglepő módon a fentiektől teljesen eltérő módon értékelte a jelentést Trócsányi László igazságügyi miniszter. Szerinte az Európa Tanács (ET) alkotmányjogi tanácsadó testülete, a Velencei Bizottság elismerte a magyar médiaszabályozás fejlődését, a jelentésben a szakértők szinte egyhangúan megerősítették, hogy “Magyarországon továbbra is sajtószabadság és médiapluralizmus uralkodik, sem a média egészének kormány általi ellenőrzéséről, sem pedig cenzúráról nem lehet beszélni”. A bizottság harmincoldalas szakértői véleménye ugyanakkor további, leginkább a jogszabályok hatékonyabb alkalmazhatóságát szorgalmazó ajánlásokat fogalmazott meg – ismerte el a miniszter.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 204 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: