< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bevándorlás: az osztrák külügy bekérette a magyar nagykövetet//// Immigration: l’autrichien des Affaires étrangères bekérette l’ambassadeur de Hongrie

| Mobile | RSS

Bevándorlás: az osztrák külügy bekérette a magyar nagykövetet//// Immigration: l’autrichien des Affaires étrangères bekérette l’ambassadeur de Hongrie

2015. június 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bevándorlás: az osztrák külügy bekérette a magyar nagykövetet

Az EU egyik menekültügyi jogszabálya, az úgynevezett dublini rendelet tiszteletben tartására szólított fel az osztrák belügyminiszter, miután Magyarország kedden bejelentette, hogy felfüggeszti a menekültek visszafogadását más uniós országokból.

Johanna Mikl-Leitner az APA osztrák hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy aki továbbra is határok nélküli Európát akar, annak be kell tartani a schengeni határokat, s ugyanez vonatkozik a dublini rendeletre is. A belügyminiszter elmondta: Ausztria kész segíteni Magyarországnak a nehéz helyzetben. Negyven rendőrt küldünk a szerb-magyar határhoz, egyértelmű, hogy egy ilyen segítség nem szabad, hogy egyoldalú maradjon – mondta a belügyminiszter.

Az APA értesülése szerint Perényi János bécsi magyar nagykövetet bekérették az osztrák külügyminisztériumba.

Perényi János és Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden tájékoztatta az osztrák sajtót arról, hogy Magyarország technikai okokból, határozatlan ideig a folyamatban lévő ügyekben felfüggeszti a Magyarországra tartó menekültek fogadását. – Mindannyian európai megoldást akarunk, azonban meg kell védenünk a magyar érdekeket és a lakosságot – mondta Kovács Zoltán a Die Presse című osztrák lapnak adott nyilatkozatában.

Az osztrák belügyminiszter csaknem két hete felfüggesztette az új menekültügyi eljárásokat, így jelezve, hogy Ausztria tehermentesítésére uniós szinten várnak megoldást. A Bevándorlási Hivatal összes munkatársát olyan ügyek kivizsgálására csoportosították át, amelyekben a menedékkérők vélhetően már beadtak kérelmet egy másik országban. Miközben az újonnan jövő menekülteket Ausztria továbbra is regisztrálja és befogadja, az új kérelmek elbírálását további intézkedésig felfüggesztették.

Az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint az év eleje óta 620 menedékkérőt irányítottak át másik uniós tagországba a dublini rendelet értelmében. A szóvivő becslése szerint a menedékkérők negyedéről van szó. A legtöbben Magyarországból és Olaszországból érkeznek, azonban pontos országokra lebontott statisztika nem áll rendelkezésre.

A Die Presse szerint a magyar döntés közvetlenül érinti Ausztriát, és a láncreakciót indíthat el, érintve ezzel legközelebb Olaszországot.

Az úgynevezett dublini rendelet (Dublin III.) az EU egyik menekültügyi jogszabálya, melynek értelmében a menekültek csak abban az uniós tagállamban nyújthatnak be menedékkérelmet, ahol először léptek az európai közösség területére. Ezután e menedékkérők ügyében csak az adott ország hatóságai illetékesek, ezért a többi uniós tagállamból visszaküldhetik a menedékkérőt az adott tagállamba.

MTI
forrás:atv.hu

Immigration: l’autrichien des Affaires étrangères bekérette l’ambassadeur de Hongrie

Un de la législation européenne sur l’asile, le respect pour la réglementation dite de Dublin, appelé par le ministre autrichien de l’Intérieur, après la Hongrie a annoncé mardi de suspendre la réadmission des réfugiés en provenance d’autres pays de l’UE.

Johanna Mikl-Leitner agence de nouvelles autrichienne APA dit qu’il veut continuer à être une Europe sans frontières dans les frontières de l’espace Schengen doit être respectée, et de même pour le règlement de Dublin. Le ministre de l’Intérieur a déclaré que l’Autriche est prête à aider la Hongrie difficulté. Quarante policiers seront envoyés à la frontière serbo-hongroise, il est clair que cette aide ne doit pas rester un seul côté – le ministre de l’Intérieur.

L’APA a été informé que John Perényi ambassadeur de Hongrie à Vienne, le ministère des Affaires étrangères autrichienne bekérették.

Le porte-parole du gouvernement de John Zoltan Kovacs et mardi à la presse autrichienne que la Hongrie, pour des raisons techniques, suspendre indéfiniment l’accueil des réfugiés hongrois dans le pays en attendant cas. – Nous voulons tous une solution européenne, mais nous devons protéger les intérêts de la Hongrie et de la population – a déclaré Zoltán Kovács, le journal autrichien Die Presse sur une déclaration donnée.

La ministre autrichienne de l’Intérieur il ya près de deux semaines a suspendu les nouvelles procédures d’asile, indiquant ainsi que l’Autriche soulagement au niveau de l’UE sont en attente d’une solution. Tous les employés du bureau de l’immigration pour enquêter sur les questions ont été transférés, dans lequel sont soupçonnés les demandeurs d’asile ont été administrées à une demande formulée par un autre pays. Alors que les nouveaux arrivants vont continuer à enregistrer les réfugiés en Autriche et accueille l’examen des nouvelles demandes suspendues jusqu’à nouvel ordre.

Le porte-parole de ministère de l’Intérieur autrichien depuis le début de l’année les 620 demandeurs d’asile renvoyés vers un autre pays de l’UE dans le cadre du règlement de Dublin. Le porte-parole a déclaré qu’il estime que le quart des demandeurs d’asile. La plupart d’entre nous viennent de Hongrie et l’Italie, bien que les statistiques exactes ne sont pas ventilées par pays est disponible.

Die Presse que la décision hongroise affecte directement l’Autriche, et de déclencher une réaction en chaîne, affectant ainsi proche de l’Italie.

Le règlement dit de Dublin (Dublin III.) Un de la législation européenne sur l’asile, en vertu de laquelle les réfugiés peuvent seul État membre de l’UE peuvent soumettre des demandes d’asile où ils sont entrés dans la première le territoire de la Communauté européenne. Ensuite, en ce qui concerne les requérants, seulement des autorités compétentes du pays, de sorte que les autres Etats membres de l’UE de renvoyer les demandeurs d’asile à cet État membre.

MTI
Source: atv.hu

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |