< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Modernkori rabszolgaságról beszél a Közmunkás Szakszervezet elnöke

| Mobile | RSS

Modernkori rabszolgaságról beszél a Közmunkás Szakszervezet elnöke

2015. június 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Modernkori rabszolgaságról beszél a Közmunkás Szakszervezet elnöke

A kormány által meghozott törvények érdemben nem segítenek a közfoglalkoztatásban dolgozók helyzetén – ezt Vécsi István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Lejátszás

A Közmunkás Szakszervezet elnöke szerint költségvetési tényezővé vált a közfoglalkoztatás, már 270 milliárd forintot fordítanak rá, a politika tűzvonalába került ez a történet, a téma gumicsonttá vált, hogy erről beszéljenek az emberek és ne másról.

A szakember elmondta: a napszámosok korábban napi 4-5000 forintért dolgoztak, a mostani javaslat viszont a létminimum összegének 85 százalékáról szól, ami 2600 forint naponta. Hozzátette: ezt a napi 2600 forintot az adófizetők fizetik, a vállalkozók, akinél az idénymunkát végzik, mindössze napi 500 forintot fizet az államnak, ez gyakorlatilag a modernkori rabszolgaság.

Megint a szegény társadalmi rétegen húznak, a törvényjavaslat diszkriminatív és átgondolatlan – fogalmazott. Vecsi István kijelentette: az idényjellegű munkák ősszel kezdődnek zömmel, ha egy közmunkás bármilyen okból nem tud elmenni, három hónapon keresztül semmilyen ellátást nem kap. A KSZ elnöke hangsúlyozta: az is igazságtalan, hogy a polgármesterek mondják meg, kik, hová menjenek és ezért még külön bért is kapnak a településvezetők.

atv.hu
forrás:atv.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |