< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Belgium: Azonnal indítsanak jogi eljárást az Orbán-kormány ellen

| Mobile | RSS

Belgium: Azonnal indítsanak jogi eljárást az Orbán-kormány ellen

2015. június 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Belgium: Azonnal indítsanak jogi eljárást az Orbán-kormány ellen

A magyar húzás éles bírálatokat váltott ki – írta a Wall Street Journal Dublin III. felfüggesztése kapcsán. Az illetékes belga miniszter felszólította a bizottságot, hogy azonnal indítson jogi eljárást az Orbán-kormány ellen. Timmermans, a brüsszeli testület elnöke pedig azt hangsúlyozta az Európai Parlamentben, hogy a bevándorlók visszavételének leállítását az európai szabályok nem engedik meg.

Az amerikai lap arról írt, hogy a jelek szerint késik az unió egyeztetett válasza a menekültválságra, részben mivel Magyarország nem hajlandó visszafogadni a neki visszaküldött illegális határátlépőket, részben pedig mert a mai csúcson várhatóan nem születik döntés arról, miként osszák el igazságosan a tagállamok közt a menedékkérőket. De a kérdés várhatóan ezzel együtt az egyik fő téma lesz Brüsszelben a kétnapos tanácskozáson.

Timmermans, a brüsszeli testület elnöke úgy fogalmazott az Európai Parlamentben: a bizottság tud segíteni ilyen esetekben, vannak eszközei, de az nem tartozik közéjük, hogy valaki egyszerűen leállítja a bevándorlók visszavételét.

(Forrás: Szelestey Lajos/Klubrádió)

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |