< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Valaki rászólhatott Orbánra///Quelqu’un rászólhatott Orban

| Mobile | RSS

Valaki rászólhatott Orbánra///Quelqu’un rászólhatott Orban

2015. június 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Valaki rászólhatott Orbánra


Még csak sorompó áll a migránsok útjában, de nemsokára már újabb vasfüggönnyel is meg kell küzdeniük, ha Magyarországra akarnak jönni FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

Csak találgathatunk, miért hátrált meg a kormány. Lehetséges, hogy valaki felhívta a miniszterelnököt és azt mondta neki, hogy ezúttal súlyosak lesznek a magyar jogsértés következményei – nyilatkozta lapunknak Valki László.

A nemzetközi jogász szerint a vonal másik végén Merkel vagy Juncker lehetett, másnak a szavára Orbán aligha változtatott volna az álláspontján. Látnunk kell, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívek és a plakátok feltűnően széles körben váltottak ki visszatetszést az unióban, azaz korántsem csupán az Európai Parlamentben, amely nemrég szokatlanul határozott formában ítélte el a budapesti lépéseket és a sokat emlegetett 7. cikk alkalmazását helyezte kilátásba – tette hozzá. Lehet, hogy az uniós rendelet felfüggesztése az utolsó csepp volt a pohárban. Az is lehet azonban, hogy az említett politikusok a telefonbeszélgetés során egyfelől határozottan elítélték a budapesti döntést, másfelől azonban valamilyen céltámogatást ajánlottak fel a kormánynak arra az esetre, ha visszalépne korábbi elhatározásától.

Az uniós vezetők elsődleges célja ugyanis a probléma megoldása, nem pedig valamelyik tagállam magatartásának szankcionálása – fogalmazott Valki, aki el sem tudja képzelni, mi lehetett Orbán célja, hiszen a rendelet 33. cikke válsághelyzet kialakulásának veszélye esetében világos szavakkal uniós egyeztetési eljárást ír elő. Azaz nem tart kívánatosnak semmiféle egyoldalú lépést, hanem leszögezi, hogy az EU valamennyi tagállamának együtt kell működnie az esetleges válság megoldásában. Ha Orbán egyszerűen csak zsarolni akarta volna a többi tagállamot, akkor nem ilyen későn, tehát kedden jelentette volna be a rendelet felfüggesztését. Ezért szerinte a kormányfő inkább a hazai közönség előtt akarta bizonyítani: minden körülmények között “megvédi a magyar határokat”, és ezen – az említett telefonhívásig – semmiképpen sem akart változtatni. Megjegyezte, keddig semmiféle válsághelyzet nem alakult ki az országban, így inkább arra lehet gyanakodni, hogy Orbán az itthoni feszültséget és idegenellenességet akarta tovább növelni.

A görögök Valki tudomása szerint elég nagyvonalúan kezelik a menedékkérők regisztrációját, azaz sok határátlépőt először Magyarországon regisztrálnak. Így aztán például az osztrák vagy a német hatóságok csak azt észlelik, hogy a menekültek magyar területen léptek először az unió földjére, vagyis csak ide küldhetik őket vissza.

szerző:Sz. P.

forrás:népszava online.hu

Quelqu’un rászólhatott Orban

Il est debout seul obstacle dans la voie de migrants, mais bientôt eu un nouveau rideau de fer ont également composer avec si elles veulent venir en Hongrie PHOTO: József Vajda

Nous ne pouvons que deviner pourquoi le gouvernement a reculé. Il est possible que quelqu’un a appelé le Premier ministre et lui a dit que cette fois sera les graves conséquences de la Hongrie d’infraction – Laszlo dit ce journal Valki.

Selon le droit international, à l’autre extrémité, Merkel et Juncker pourraient, la voix de Orban autre avaient à peine changé dans sa position. Nous devons voir à ce que les questionnaires et les affiches de consultation nationale en évidence largement provoqué le dégoût dans l’UE, qui est loin d’être seulement au Parlement européen, qui a récemment condamné l’action à Budapest forme exceptionnellement fortes et mettent l’utilisation du bien dont on parle l’article 7 perspective – at-il ajouté . Il se peut que la suspension de la réglementation de l’UE était la dernière paille dans le verre. Il est également possible, cependant, que ces politiciens au cours de la conversation téléphonique d’une part fermement condamné la décision de Budapest, d’autre part, certaines subventions ciblées offerts au gouvernement au cas où vous retirez elhatározásától plus tôt.

Le principal objectif des dirigeants de l’UE depuis la solution du problème, pas la conduite d’un État membre de sanctionner – dit Valki qui ne peuvent pas imaginer ce que pourrait viser Orban, comme dans le cas de danger de l’article 33 du règlement, une crise nécessite des termes clairs, le processus de négociation de l’UE. Cela ne veut pas souhaitable de prendre toute mesure unilatérale, mais note que tous les États membres de l’UE doivent travailler ensemble pour résoudre toute crise. Si Orbán voulait juste faire chanter les autres États membres, il est pas si tard, de sorte qu’il serait annoncé mardi la suspension de la réglementation. Par conséquent, selon lui, le Premier ministre à la place voulait démontrer à l’audience nationale, “pour protéger la frontière hongroise” en toutes circonstances, et cela – dans ce coup de téléphone – pas moyen qu’il voulait changer. Il a noté mardi n’a pas développer tout type de situation de crise dans le pays, de sorte qu’ils ont tendance à se méfier que Orban est tensions internes et la xénophobie voulaient être augmenté.

L’enregistrement Grecs Valki des demandeurs d’asile sont traités assez généreusement connaissances, qui est beaucoup participants inscrits pour la première fois en Hongrie. Être des réfugiés Ainsi, par exemple, les autorités autrichiennes et allemandes ne découverts entrés sur le territoire hongrois pour la première fois au pays de l’union, qui est, ne doit être envoyé de nouveau à eux.

auteur: Réf. P.

Source: référendum online.hu

Leave a Reply 233 megnézve, 1 alkalommal mai nap |