< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mészáros Lőrinc is véletlenül titkolt el egy céget

| Mobile | RSS

Mészáros Lőrinc is véletlenül titkolt el egy céget

2015. június 26. | hozzászólás | Közélet

Mészáros Lőrinc is véletlenül titkolt el egy céget

Emlékezetes, hogy Mészáros Lőrinc nem írta be vagyonnyilatkozatába Oroszországban bejegyzett cégét, a Magyar Kft-t. A rendőrség akkor azt mondta, hogy azért nem vizsgálja az ügyet, mert nem találta Mészáros cégét. Amit a rendőrség nem, azt az Átlátszó Oktatás pár órán belül megtalálta és közzé is tette – írja közleményében Gréczy Zsolt, a DK Szóvivője.

Matolcsy György ellen azért nem indult eljárás, mert a tudata képtelen volt felfogni jövedelmét, amit átutalt két alapítványnak. Az ügyészség akkor megállapította a bűncselekmény tényszerűségét, de arra hivatkozott, hogy a szándékosság hiányában a cselekmény nem bűncselekmény.

A felcsúti gázszerelő ugyanúgy feledkezhetett meg oroszországi cégéről, mint ahogy megfeledkezhetett beírni egymilliárd forintot a vagyonnyilatkozatába – véletlenül.

A rendőrség, a DK-nak küldött elutasító válasza így fogalmaz: “A feljelentésben foglaltak, valamint a feljelentés kiegészítése során beszerzett adatok alapján teljes jogi bizonyossággal nem volt megállapítható a szándékosság, ezért az eljáró hatóság a feljelentést elutasította.”

Ha tehát egy fideszes törvényt sért, csak azt kell mondania: véletlen volt.

Mészáros Lőrinc tehát a rendőrség szerint véletlenül titkolta el, hogy közös cége van a letartóztatott agrárattaséval, Kiss Szilárddal.

Felháborító, hogy a szándékosság hiányára hivatkozva mentegetik a Fidesz politikusait. A DK követeli, hogy a rendőrség indítson nyomozást Mészáros Lőrinc ellen!

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 198 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: