< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Sorolja a magyarországi problémákat az amerikai külügy/// Listen Sie die Probleme der amerikanischen ungarischen Außen

| Mobile | RSS

Sorolja a magyarországi problémákat az amerikai külügy/// Listen Sie die Probleme der amerikanischen ungarischen Außen

2015. június 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Sorolja a magyarországi problémákat az amerikai külügy

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön nyilvánosságra hozta az éves emberi jogi országjelentéseit. A Magyarországról szóló jelentés a kormány civil társadalom elleni fellépését, a médiapluralizmus szűkítését és a romák kirekesztését említette a legfontosabb problémák között, de kitér többek között a választási rendszerrel, az oktatás központosításával, a korrupcióval kapcsolatos problémákra is.

A jelentés kifogásolta a civil társadalom elleni „komoly” kormányzati és rendőrségi fellépést, a médiapluralizmus „további megnyirbálását” és a romák diszkriminációját és kirekesztését. A dokumentum szerzői szerint az újraválasztott Fidesz-KDNP túlnyomórészt társadalmi konzultáció vagy az ellenzéki pártokkal való, befogadó párbeszéd nélkül folytatta a 2010-ben elkezdett átfogó változtatásokat a jogi keretrendszerben és az államszerkezetben.

Az amerikai külügyi tárca emlékeztetett rá, hogy nemzetközi szervezetek és emberi jogi civil szervezetek az elmúlt év folyamán továbbra is komoly bírálatokat fogalmaztak meg „a jogállamiság rendszerszerű eróziójának”, a fékek és egyensúlyok, a demokratikus intézmények, az átláthatóság és „a független társadalmi hangok fokozódó megfélemlítése” ügyében.

A jelentés emberi jogi problémaként nevezte meg a magyar börtönök túlzsúfoltságát, az előzetes letartóztatások hosszú időtartamát, az egyházak elismerésére vonatkozó eljárások politikai meghatározottságát, a menedékkérők fogva tartását, a kormányzati korrupciót, a nők és gyermekek elleni erőszakot, a nők szexuális zaklatását, az antiszemitizmust és az emberkereskedelmet.

A dokumentum szerint a kormány általában tett lépéseket a visszaéléseket elkövetett tisztségviselők, a többi között a biztonsági szolgálatok felelősségre vonása és megbüntetése érdekében. A civil társadalmi szervezetek azonban széles körben azt gyanították, hogy korrupciós ügyekben érintett kormányzati tisztviselők és közalkalmazottak büntetlenséget élveztek.

forrás:168óra.hu

Listen Sie die Probleme der amerikanischen ungarischen Außen

Das US-Außenministerium am Donnerstag veröffentlicht seinen jährlichen Menschenrechtsländerberichte. Der Bericht über Ungarn werden das Vorgehen der Regierung gegen die Zivilgesellschaft, Medienpluralismus und die Verengung der Ausgrenzung der Roma als die wichtigsten Probleme genannt, aber schließt unter anderem das Wahlsystem, Zentralisierung der Bildung, Probleme im Zusammenhang mit Korruption.

Der Bericht von der Zivilgesellschaft gegen die “ernste” Regierung und Polizeiaktionen, Medienpluralismus “weitere Kürzungen” und der Diskriminierung und Ausgrenzung der Roma kritisiert. Laut dem Autor des Dokuments wiedergewählt Fidesz hat sich im Jahr 2010 fort, begann es mit weitgehend umfangreiche Änderungen ohne Konsultation der Öffentlichkeit oder den Oppositionsparteien, einschließlich des Dialogs in den rechtlichen Rahmen und Staatsstruktur.

Das amerikanische Außenministerium darauf hingewiesen, dass internationale Organisationen und Menschenrechtsorganisationen weiterhin keine “Rechtsstaatlichkeit systemische Erosion der” checks and balances der demokratischen Institutionen, der Transparenz und der “unabhängigen sozialen Stimmen starke Kritik im vergangenen Jahr erhöht auszudrücken über Einschüchterung “.

Der Bericht nennt Menschenrechtsfrage als ungarischer Überbelegung der Gefängnisse, Untersuchungshaft für eine lange Zeitspanne, die politische Entschlossenheit der Verfahren für die Anerkennung von Kirchen, die Inhaftierung von Asylsuchenden, die Korruption der Regierung, Gewalt gegen Frauen und Kinder, Frauen sexuelle Belästigung, Antisemitismus und Menschenhandel.

Gemäß dem Dokument, in der Regel nahm die Regierung Schritte zwischen den Menschenrechtsverletzungen durch Beamte verpflichtet, und andere Sicherheitsdienstleistungen für die Anklage und Bestrafung. Organisationen der Zivilgesellschaft, aber es wird allgemein vermutet, dass Regierungsbeamte und Beamte in Korruptionsfälle verwickelt Straffreiheit genossen.

Quelle: 168óra.hu

Leave a Reply 226 megnézve, 1 alkalommal mai nap |