< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Illegális bevándorlás: az EU elismerte, hogy példátlan nyomás nehezedik Magyarországra//// Immigration illégale: l’UE a reconnu la pression sans précédent sur la Hongrie

| Mobile | RSS

Illegális bevándorlás: az EU elismerte, hogy példátlan nyomás nehezedik Magyarországra//// Immigration illégale: l’UE a reconnu la pression sans précédent sur la Hongrie

2015. június 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Álláspont
Illegális bevándorlás: az EU elismerte, hogy példátlan nyomás nehezedik Magyarországra

Szijjártó Péter szerint az EU migrációs biztosának látogatása valóban azt mutatja, hogy Magyarország már nincs egyedül, amikor “elképesztő illegális bevándorlási nyomással” néz szembe.

Már az Európai Unió is elismerte, hogy az illegális bevándorlás miatt egész Európára nehezedő nyomás jelentős része Magyarországot érinti – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután megbeszélést folytatott Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztossal. A biztos kiemelte: az Európai Bizottság támogatja Magyarországot, az ország már nincs egyedül.

A tárcavezető a biztossal közösen tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: ezt a helyzetet nem lehet gyorsan megoldani, az illegális bevándorlás kérdése valószínűleg évekre meghatározza az EU politikáját, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. Most már jól látszik, hogy az uniónak is az az álláspontja, közös európai megoldást kell adni a problémára – mutatott rá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarországra példátlan nyomás nehezedik, de az ország teljesíti valamennyi uniós kötelezettségét, “minden bevethető kapacitással” regisztrálnak minden illegális bevándorlót, ahogyan azt az uniós szabályok előírják.

Véleménye szerint a biztos látogatása valóban azt mutatja, hogy Magyarország már nincs egyedül, amikor “elképesztő illegális bevándorlási nyomással” néz szembe. A bevándorlási útvonalak folyamatosan változnak, jelentősen átalakultak, és jelenleg a Nyugat-Balkánon át többen érkeznek az EU-ba, mint a Földközi-tengeren keresztül – mondta. Közölte: kedden 9.15 óráig 567-en jöttek, és a nap végére biztosan meghaladja az ezret az illegális bevándorlók száma.

A miniszter emlékeztetett: idén eddig 67 082 illegális bevándorló jött Magyarországra, közülük több mint 66 ezren a magyar-szerb határon keresztül érkeztek. Ezért Pintér Sándor belügyminiszter a nap folyamán szerb és osztrák kollégájával tárgyal a szerb-macedón és a szerb-magyar határ őrizetének megerősítéséről.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország költségvetésére is komoly terhet jelentenek az illegális bevándorlók, idén 15,8 milliárd forint pluszkiadást jelent a helyzet kezelése.

Arra is kitért: Magyarország vitatja, hogy ide kellene visszaküldeni azt a több mint 15 ezer illegális bevándorlót, akit 11 uniós tagállam küldene Magyarországra, ugyanis ők vélhetően nem itt léptek be először az EU területére, hanem Görögországban, Bulgáriában vagy Horvátországban, ha a Nyugat-Balkánon át jöttek.

A magyar-szerb határon ideiglenesen felhúzandó kerítéssel kapcsolatban megerősítette: ilyen nyomás esetén muszáj fizikai akadályt létrehozni a határon, erre a törvénysértő határátlépés miatt van szükség, és nem gátolja azokat, akik törvénytisztelő módon lépnek be az országba.

Szijjártó Péter kifejtette: sokan visszaélnek a menedékkérelem adta lehetőségekkel, amivel hiteltelenítik azok kérelmét, akik jogosultak lennének rá. Százból csak 8-9 kérelem jogos. A jelenlegi helyzetet hosszú távon az EU-n kívül lehet megoldani, az uniós fejlesztési források felhasználását feltételekhez kellene kötni – vélekedett.

A tárcavezető megköszönte az uniós biztosnak, hogy támogatja az őszi budapesti migrációs konferencia tervét, az eseményen várhatóan uniós belügy- és külügyminiszterek vennének részt.

Dimitrisz Avramopulosz uniós biztos, aki azért látogatott a magyar fővárosba, hogy megbeszéléseket folytasson az európai migrációs stratégiáról és a Magyarországot érintő bevándorlási helyzetről, a sajtótájékoztatón hangoztatta: az Európai Bizottság támogatja Magyarországot, az ország már nincs egyedül, Európa mellette áll és együttműködik vele, hogy a szolidaritás szellemében megoldhassák az illegális bevándorlás jelentette nehéz helyzetet.

Azt mondta, míg eddig jobbára Olaszországról és Görögországról beszéltek az illegális bevándorlással kapcsolatban, most már Magyarországra is nagyobb figyelem jut. Korábban főleg Koszovóból érkeztek ide az emberek, most elsősorban Afganisztánból, Irakból és Szíriából jönnek. Hangsúlyozta: egyértelmű, hogy akiknek jogukban van menedékkérelmet kapni, azoknak meg kell azt adni, de azokat, akik illegálisan jönnek ide, akik ki akarják használni a rendszert, vissza kell küldeni. Szólt az embercsempészek elleni fellépés jelentőségéről is, mivel – mint mondta – az embercsempész-hálózatok tevékenysége gyakran jobban szervezett, mint az államoké.

A biztos – aki Szijjártó Péterrel és Pintér Sándorral is tárgyalt – kifejtette: az EU szakértőket küld, akik segítenek a bevándorlók azonosításában, regisztrálásában és a menedékkérelmek elbírálásában. Közölte azt is, hogy Magyarország csaknem 8 millió euró (2,5 milliárd forint) támogatást kap.

Kijelentette: a tagállamok jogkörébe tartozik, hogy miként akarják megvédeni a határaikat, amelyek egyúttal az EU határai is. Görögország és Bulgária is épített kerítést, és nem vonhatják meg a tagállamoktól a jogot, hogy saját politikát alakítsanak ki a határvédelem ügyében – mondta.

Dimitrisz Avramopulosz kitért rá: az, hogy 40 ezer embert áthelyeznek Olaszországból és Görögországból más tagállamokba, bizonyítja, hogy a szolidaritás nem csak szlogen, és az EU támogatja az elsődleges célországokat, amilyen Magyarország is. A kulcs az együttműködés a szolidaritás jegyében, így meg tudják oldani ezt a helyzetet az európai érdekek, a humanitárius és demokratikus értékek figyelembevételével, választ adva a kihívásra Magyarország és az EU érdekében – mondta.

Kérdésre Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy folyamatosan figyelik, elemzik a görögországi helyzetet, nem változtatnak az ország biztonsági besorolásán, de azt kérik az oda készülő magyar turistáktól, hogy vegyék figyelembe Görögország pénzügyi helyzetét, a kereskedelmi bankok döntéseit, és ennek megfelelően vigyenek magukkal pénzt.

forrás:ma.hu

Immigration illégale: l’UE a reconnu la pression sans précédent sur la Hongrie

Peter Szijjártó déclaré que la visite de la commissaire migratoire de l’UE montre vraiment que la Hongrie est plus seul quand “l’immigration clandestine une pression incroyable» face.

Déjà l’Union européenne a également reconnu qu’une grande partie due à la pression de l’immigration clandestine sur toute l’Europe affecte la Hongrie – Relations économiques extérieures et du ministre des Affaires étrangères Péter Szijjártó dit après des entretiens avec le commissaire Dimitris Avramopulosz des questions de migration, de l’Intérieur et de la Citoyenneté. Le Commissaire a souligné que la Hongrie soutient la Commission européenne, le pays est plus seul.

Le ministère est à la tête de la conférence de presse de mardi à Budapest tenue conjointement avec le commissaire a déclaré, cette situation ne peut pas être résolu rapidement, la question de l’immigration illégale est susceptible de déterminer la politique de l’UE depuis des années, la solution à long terme est nécessaire. Maintenant, vous pouvez voir que l’Union est d’avis doit être une solution européenne commune au problème – elle souligné.

Peter Szijjártó souligné que la Hongrie pression sans précédent sur, mais le pays répond à toutes les obligations de l’UE, “toutes les capacités déployables” tous les immigrants illégaux registre, tel que requis par les règles de l’UE.

A son avis, la visite de la commissaire montre vraiment que la Hongrie est plus seul quand “l’immigration clandestine une pression incroyable» face. Les voies de migration sont en constante évolution, ont considérablement changé, et il est maintenant dans les Balkans occidentaux dans l’UE proviennent de plus que par la Méditerranée – at-il dit. Il a dit: 15,09 heures le mardi, 567 personnes sont venues, et certainement d’ici la fin de la journée plus d’un millier le nombre d’immigrants illégaux.

Le ministre a rappelé jusqu’ici cette année 67 082 immigrants illégaux viennent en Hongrie, parmi eux plus de 66 mille personnes ont traversé la frontière serbo-hongroise. Sandor Pinter ministre de l’Intérieur Par conséquent, pendant la journée du homologue serbe et autrichienne a discuté de la Serbie-macédonien et le renforcement de la frontière serbo-hongroise de la surveillance.

Peter Szijjártó déclaré que la Hongrie budget peut être un lourd fardeau sur les immigrants clandestins cette année à 15,8 milliards de HUF en dépenses supplémentaires de gérer la situation.

Il a également déclaré: concours Hongrie qui devrait renvoyer les plus de 15 mille immigrants illégaux ici, qui était de 11 Etats membres de l’UE seraient envoie à la Hongrie, parce qu’ils sont soupçonnés d’avoir entré pas là pour la première fois dans l’UE, mais aussi en Grèce, de la Bulgarie ou de la Croatie si l’Occident ils sont venus dans les Balkans.

La clôture de la frontière serbo-hongroise renforcée temporairement connexion de montage: Si ces pressions doivent créer une barrière physique à la frontière, ce qui est nécessaire en raison des passages illégaux de la frontière, et ne l’empêche pas ceux qui entrent dans le pays avec une manière respectueuse de la loi.

Szijjártó Peter explique: beaucoup de gens abusaient les possibilités de demande d’asile avec lesquels ils demandent hiteltelenítik qui auraient droit à elle. Seulement 8-9 cents demande légitime. La situation actuelle dans le long terme peut être résolu en dehors de l’UE, l’utilisation des fonds de développement de l’UE devrait être soumis à des conditions – opiné.

Le ministre de la Défense a remercié le Commissaire de l’UE pour son soutien à la conférence d’automne à Budapest plan de migration, de l’Intérieur et l’événement devrait ministres des Affaires étrangères de l’UE participerait.

Dimitris Avramopulosz commissaire européen, qui a visité la capitale hongroise, ont la situation de l’immigration des discussions face à la stratégie de migration européenne et la Hongrie, lors de la conférence de presse fait écho à la Commission européenne en faveur de la Hongrie, le pays est plus seul en Europe à côté de lui et de coopérer avec elle pour un esprit de solidarité gérer leur immigration illégale pose situation difficile.

Il a dit que, si jusqu’à essentiellement parlé de l’Italie et de la Grèce en matière d’immigration illégale, il est maintenant plus d’attention est accordée à la Hongrie. Plus tôt les gens sont arrivés pour la plupart du Kosovo, désormais principalement de l’Afghanistan, l’Irak et la Syrie à venir. Elle a souligné qu’il est clair que ceux qui sont en droit de recevoir une demande d’asile, ils doivent lui donner, mais ceux qui viennent ici illégalement qui veulent utiliser le système, devrait être renvoyé. Il a parlé de l’importance de la lutte contre les passeurs, parce que – comme il dit – les activités des réseaux d’immigration clandestine sont souvent mieux organisés que dans les États.

Le commissaire – qui Sandor Pinter et Peter Szijjártó également discuté – a expliqué l’UE à envoyer des experts pour aider les migrants à identifier, enregistrer et à l’évaluation des demandes d’asile. Il a également déclaré que la Hongrie recevra près de 8 millions d’euros (2,5 milliards de HUF) soutien.

Il a déclaré, il appartient à la compétence des États membres sur la façon dont ils veulent défendre leurs frontières, ce qui est également les frontières de l’UE ainsi. Grèce et la Bulgarie ont également construit une clôture et ne retirent pas des États membres le droit d’établir leur propre politique sur la protection de la frontière dans le cas – a déclaré.

Dimitris Avramopulosz esquivé: le fait que 40 mille personnes ont été transférées de la Grèce à l’Italie et d’autres États membres, prouve que la solidarité est pas seulement un slogan, et l’UE soutient les pays cibles primaires, ainsi que la Hongrie. La clé est la coopération dans un esprit de solidarité, de sorte que vous pouvez remédier à la situation des intérêts européens, les valeurs humanitaires et démocratiques, en tenant compte, pour relever le défi de la Hongrie et de l’UE – at-il dit.

Question Szijjártó Peter a également parlé de surveiller en permanence, d’analyser la situation grecque, ne pas affecter la cote de sécurité du pays, mais affirment que la préparation pour les touristes hongrois de prendre note de la situation financière de la Grèce, les banques décisions commerciales et, en conséquence prendre avec eux l’argent .

Source: ma.hu

Leave a Reply 592 megnézve, 1 alkalommal mai nap |