< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A hazacsábító Orbán-programon élcelődik az Independent Egy év alatt 46 százalékkal nőtt a kivándorlás

| Mobile | RSS

A hazacsábító Orbán-programon élcelődik az Independent Egy év alatt 46 százalékkal nőtt a kivándorlás

2015. július 2. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A hazacsábító Orbán-programon élcelődik az Independent
Egy év alatt 46 százalékkal nőtt a kivándorlás

A magyar kormány arra bátorítja a külföldön élő magyar fiatalokat, hogy térjenek haza, ennek érdekében egy éven át havi százezer forintot, azaz átszámítva 226 fontot fizet nekik, és állja a repülőút költségeit is – írja az Independent.

Bár az összeg fontban kifejezve nem tűnik túlzottan csábítónak, többet ér azonban Magyarországon. Egy kétszobás lakás bérleti díja pl. nagyjából 190 fontnak felel meg. A magyaroknál az átlagbér 450 font körül van, Nagy-Britanniában 1600.

Londonban ezen a héten százan vettek részt az érintett magyarok közül a nyílt napon, hogy többet tudjanak meg a programról. Az Orbán-kormány azt reméli, hogy az ösztönzés révén megfordul az agyelszívás folyamata. Az akciónak több esélye van a sikerre, mint amikor röghöz akarták kötni az állami ösztöndíjjal tanuló egyetemistákat.
Herr Milán: Hungarian in Europe

A KSH egyébként azt közölte, hogy tavaly a kivándorlás 46 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Sőt lehet, hogy a tényleges adatok még magasabbak, mert sokan nem jelentik be a hatóságoknak, hogy külföldre költöznek. Amúgy a kivándorlók 77 százaléka még nincs 40 éves. Az ország gazdasági jövője érdekében a politikusok azt remélik, hogy az ajánlat kellőképpen vonzó lesz.

(Forrás: Szelestey Lajos)

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 158 megnézve, 1 alkalommal mai nap |