< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: „Elfoglaljuk Rómát”: zseniálisan egyszerű terv az Iszlám Államtól/// “Rome va occuper” le régime islamique brillamment simple d’un État

| Mobile | RSS

„Elfoglaljuk Rómát”: zseniálisan egyszerű terv az Iszlám Államtól/// “Rome va occuper” le régime islamique brillamment simple d’un État

2015. július 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

„Elfoglaljuk Rómát”: zseniálisan egyszerű terv az Iszlám Államtól

Miközben Egyiptom már nyílt háborút vív a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam fegyvereseivel, az ország nyugati szomszédjában ennél is nagyobb a baj: a Kadhafi óta káoszba fulladt Líbiában az Iszlám Állam hatalmasat kaszál az Európába igyekvő menekülteken, sőt vannak arra utaló jelek, hogy migránsoknak álcázott terroristákat szeretnének Európába juttatni.

Lejátszás

A Sínai-félszigeten zajló háború Egyiptom és az Iszlám Állam fegyveresei között új aktualitást ad a terrorszervezet korábbi terveinek, melynek egyik alappillére Észak-Afrika, illetve az észak-afrikai és közel-keleti káosz nyomán elszabadult menekülthullám.


„Elfoglaljuk Rómát” – jelentette ki még februárban az Iszlám Állam egyik líbiai hóhérja, aki több egyiptomi keresztény lefejezését követően véres ujjakkal mutogatott Európa felé.

Azóta a terv sokkal kifinomultabb formát öltött, milliárdos biznisz lett belőle, az Iszlám Állam pedig csak duzzad és nem csak Líbiában erősödött meg, hanem Egyiptomban is egyre komolyabb fenyegetést jelent.

Egyszerű

A terv zseniálisan egyszerű. Ezt maga a terrorszervezet líbiai propagandistája, Abu Arhim al-Libim vázolta föl be egy dokumentumban, amit aztán valahogy – feltételezhetően a brit titkosszolgálatnak hála – megszerzett a brit Quilliam radikalizmus ellenes csoport. Dióhéjban: a terroristák menekülteknek álcázva beszivárognak a Földközi-tengeren keresztül Európába, hogy ott ámokfutásba kezdjenek.

Al-Libim szerint Líbia hatalmas tartalékokkal rendelkezik és tökéletes helyszín az Iszlám Állam számára. Az ország Moamer Kadhafi megbuktatása óta (ún. „arab tavasz”) káoszban fuldokol: különböző törzsek harcolnak és gyakorlatilag nincs központi kormányzat. Kevés az ellenőrzés és sok a fegyver. „Líbiának hosszú a partja és olyan országokkal néz szembe, amelyeket akár egyszerű csónakkal is el lehet érni” – fejtegeti a dokumentumban terveit Al-Libim, aki szerint az illegális menekültek hullámát kihasználva fejetlenséget szabadíthatnak Európa déli államaira.


Nasszer Kamel, Egyiptom londoni nagykövete már februárban szintén arra figyelmeztette a szigetországot, hogy készüljenek fel: csónakszámra érkezhetnek a terroristák, ha a nemzetközi közösség nem lép fel Líbiában.

A genfi Global Initiative Against Transnational Organized Crime (GIATOC) májusban publikált jelentése is ijesztő. A jelentés szerint az Iszlám Állam eddig már több mint 300 millió dollárt keresett azon, hogy menekülteket csempészett Észak-Afrikából Európába. Egy-egy menekült időnként több ezer dollárt volt kénytelen kifizetni a dzsihádistáknak, hogy aztán valami lélekvesztővel nekiindítsák a Földközi-tengernek, ahol embertelen körülmények között vagy túlélte az utat, vagy nem.

Gerjesztett menekülthullám?

Sőt, vannak olyan európai bűnügyi szakértők, akik szerint egyáltalán nem spontán alakult ki a mostani menekülthullám. Ahogy arról a Time május közepén beszámolt, egyes szakértők szerint az Iszlám Állam szándékosan és célzottan hajtott végre támadásokat, hogy aztán kihasználja a merényletek nyomán keletkező menekülthullámot.

Az Iszlám Állam anyagi helyzete 2014 óta radikálisan megváltozott. Miközben korábban olajpénzekből fenn tudták tartani a terrorszervezetet – napi 3 millió dollárt kerestek az elfoglalt olajkutakból feketén eladott, csempészett nyersanyagból – 2014 augusztusa után ebben változás állt be, főként a koalíciós légitámadásoknak köszönhetően.


A Time betekintést kapott egy olyan titkosszolgálati jelentésbe is, mely szerint az Iszlám Állam működtetése éves szinten 500-800 millió dollárba kerül: a terrorszervezet ebből tudja kifizetni zsoldosait, megvenni fegyvereit, lőszereit.

Ezt a pénzmennyiséget pedig a megcsappant olajbevételek mellett máshonnan kell a terroristáknak összeszedni. A közel-keleti műtárgyakat csempésző bandák megsápolása nyilván nem hoz annyit, az elűzött keresztények javaiból sem lehet a végtelenségig finanszírozni a dzsihádot.

Bombaüzlet

A titkosszolgálati jelentés szerint az Iszlám Állam számára az olajpénzek óta a legkomolyabb üzletet az embercsempészet jelenti. A menekültekből fejenként 1,5-3 ezer dollárt is kipréselnek, hogy Európába csempésszék őket.

Ezt erősíti meg annak a menekültnek a beszámolója is, aki még áprilisban nyilatkozott a Time-nak. A szenegáli migráns négy hónap alatt vergődött el Afrikából Olaszországba. Az útját az is nehezítette, hogy minden egyes állomáson különböző fegyveres csoportoknak kellett fizetnie:


összesen 2150 dollárjába fájt, de ő még a szerencsések közé tartozik, mert legalább eljutott Európába.

„A menekültcsempészet mellett eltörpül minden egyéb csempésztevékenység a térségben és terrorizmushoz köthető szervezeteket erősített meg, beleértve az Iszlám Államot” – summázta a GIATOC jelentése, amely szerint a dzsihadista terrorszervezet szándékosan igyekszik felkorbácsolni a migránsok számát.

A jelentés szerint a legnagyobb számban szíriai menekültek kelnek át a Földközi-tengeren.


A számuk tavaly óta ugrott meg, miután az Iszlám Állam menekülttáborokat támadott meg a szíriai-jordán határon.

„Miért támadták meg ezeket a menekülttáborokat? A cél nyilván menekülthullám előidézése volt” – írja a jelentés, amely szerint sok elűzött migráns Líbián keresztül próbált meg átkelni Európába.

forrás:atv.hu

 

“Rome va occuper” le régime islamique brillamment simple d’un État 

Alors que l’Egypte a été une guerre ouverte mène dans la péninsule du Sinaï, l’État islamique d’fegyvereseivel, voisin de l’ouest du pays encore plus de problème: Depuis le chaos Kadhafi a pris fin en Libye, l’État islamique de l’énorme faux à l’Europe réfugiés anxieux, en fait, il ya des indications que les migrants déguisés terroristes veulent retournés à l’Europe.
Jouer
 

Parmi la guerre en cours dans la péninsule du Sinaï à l’Egypte et les militants islamiques État donne une nouvelle urgence aux plans précédents, d’une organisation terroriste, ce qui a déclenché l’un des piliers de l’Afrique du Nord et l’Afrique du Nord et le chaos du Moyen-Orient dans le sillage de vagues de réfugiés. 

«Occupe Rome” – a déclaré en Février l’État islamique libyen de l’un des bourreau qui décapité après de nombreux chrétiens égyptiens doigts sanglants pointant vers l’Europe. 

Depuis lors, le plan suppose une forme plus sophistiquée, est devenu une entreprise milliardaire, l’État islamique est seulement houle renforcée, non seulement en Libye, mais aussi en Egypte devient une menace plus grave. 

Facile 

Le plan est simple et ingénieuse. Cette organisation terroriste se propagandiste libyen, Abu al-Libi Arhi jusqu’à décrites dans un document qui était alors en quelque sorte – sans doute grâce au service secret britannique – a acquis le groupe britannique Quillio anti-radicalisme. En un mot, les terroristes déguisés en réfugiés infiltrer à travers la Méditerranée vers l’Europe pour commencer un saccage il. 

Al-Libi, selon de vastes réserves de la Libye et est l’endroit parfait pour l’État islamique. L’éviction de Mouammar Kadhafi du pays (. Le soi-disant «printemps arabe») se noyait dans le chaos: les différentes tribus de défense et pratiquement pas de gouvernement central. Il ya peu de contrôles et beaucoup d’armes. “Long de la côte de la Libye et avec les pays confrontés à laquelle vous pouvez atteindre en bateau trop simple” – le document discute des plans pour Al-Libi, qui a dit que la vague de réfugiés clandestins profitant de la confusion États du sud de l’Europe peuvent libérer. 

Nasser Kamel, l’ambassadeur d’Egypte à Londres en Février avait également mis en garde les pays insulaires à préparer: nombre de bateaux de terroristes peut venir si la communauté internationale ne se produit pas en Libye. 

Le crime Geneva Global Initiative contre la criminalité transnationale organisée (GIATOC), publié en mai, est aussi effrayant. Le rapport dit que l’État islamique a déjà gagné plus de 300 millions de dollars que les réfugiés clandestins en provenance d’Afrique du Nord à l’Europe. Un temps en tant que réfugié a été contraint de payer des milliers de dollars pour les djihadistes à lélekvesztővel alors quelque chose va commencer sur la mer Méditerranée, où il a survécu à des conditions inhumaines ou la manière ou pas. 

Vague de réfugiés Excité? 

En fait, il ya des experts européens de la criminalité, qui disent que ne pas spontanément émergé dans la récente vague de réfugiés. As Time a rapporté que la mi-mai, selon certains experts, l’État islamique d’attaques délibérées et ciblées effectuée, alors que prend l’avantage découlant des attaques de la vague de réfugiés. 

La situation financière a radicalement changé depuis l’État islamique en 2014. Alors qu’auparavant ils pouvaient conserver les fonds du pétrole à des organisations terroristes exister – 3 millions de dollars par jour à la recherche de champs pétrolifères vendus illégalement occupés, de contrebande de matières premières – après ce changement en Août 2014, principalement en raison d’attaques aériennes de la coalition. 

Temps idées obtenu un rapport secret, selon laquelle l’État islamique de l’opération a coûté quelque 500-800 millions de dollars chaque année: l’organisation terroriste dont vous allez payer pour les mercenaires, acheter des armes, des munitions. 

Cette somme d’argent est différent des terroristes doivent être prises par les revenus pétroliers ont diminué. Les objets du Moyen-Orient contrebande gangs megsápolása évidemment ne fait pas beaucoup aux chrétiens déplacés de ses moyens ne peuvent pas financer indéfiniment le jihad. 

Bombe d’affaires 

Le rapport du renseignement dit que l’Etat islamique depuis l’argent du pétrole est l’entreprise la plus grave de traite des êtres humains. Un réfugié de 1,5 à 3000 dollars la pièce pressée de les passer en contrebande vers l’Europe. 

Ceci est confirmé par le rapport des réfugiés, qui en Avril dit que le temps de. Les migrants sénégalais en provenance d’Afrique débattaient sur quatre mois en Italie. La route est également compliquée par le fait que chaque station a dû payer divers groupes armés: 

un total de 2 150 dollars par la douleur, mais il appartient toujours aux plus chanceux, car au moins ils sont arrivés à l’Europe. 

“En plus de la contrebande de réfugiés éclipsé toutes les autres activités de contrebande dans la région et confirmé organisations liées au terrorisme, y compris l’État islamique» – résume GIATOC les rapports que l’organisation terroriste djihadiste qui tentent délibérément nombre felkorbácsolni des migrants. 

Le rapport dit que le plus grand nombre de réfugiés syriens qui traversent la mer Méditerranée. 

Les chiffres ont bondi depuis l’année dernière, après que l’État islamique d’camps de réfugiés à la frontière syro-jordanienne attaqué. 

«Pourquoi ont-ils attaqué les camps de réfugiés? Le but était évidemment provoquant des vagues de réfugiés “- dit le rapport, qui indique que de nombreux migrants déplacés en essayant de traverser vers l’Europe via la Libye. 

Source: atv.hu

 

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |