< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Rendkívüli állapotot hirdetett a tunéziai elnök//// The President proclaimed a state of emergency in Tunisia

| Mobile | RSS

Rendkívüli állapotot hirdetett a tunéziai elnök//// The President proclaimed a state of emergency in Tunisia

2015. július 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Rendkívüli állapotot hirdetett a tunéziai elnök

Bédzsi Káid esz-Szebszi az elnöki hivatal sajtószolgálata szerint még estig üzenettel fordul az ország lakosságához, és elmondja, miről is van szó. Az MTI szerint a lépés kapcsolatban áll azzal, hogy a tunéziai Szúszában június végén 38 turistát öltek meg egy terrorakcióban. Az akció után az elnök azt mondta, külföldi segítséget kér a terrorellenes harcban, mert országa egyedül nem bírja ezt a terhet.

A Reuters szerint a tunéziai jog szerint a rendkívüli állapot bevezetése korlátozza a gyülekezési jogot, és több jogosítványt ad a rendőrségnek. A kormány számára pedig bizonyos esetekben lehetővé teszi a hadsereg bevetését belföldön is.

forrás:444.hu

The President proclaimed a state of emergency in Tunisia

Beja EV-Qaeda Szebszi the president’s office press service message that even till night to turn the country’s population, and tell us what is going on. MTI said the move is related to the fact that the Tunisian Szúszában the end of June 38 tourists were killed in a terrorist action. After the action the president said, asking for foreign assistance to the anti-terror fight, because the country can not withstand this burden alone.

According to Reuters, according to the Tunisian law, the imposition of a state of emergency restricting the right of assembly, and gives more powers to the police. In some cases, the government will allow domestic military deployment as well.

Source: 444.hu

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |