< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek a fideszes Simon Miklós ellen

| Mobile | RSS

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek a fideszes Simon Miklós ellen

2015. július 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek a fideszes Simon Miklós ellen

Az MSZP vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a fideszes Simon Miklós ellen – közölte Legény Zsolt szocialista országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.
Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek a fideszes Simon Miklós ellen


Simon Miklós

Az ellenzéki politikus azt tette szóvá, hogy Simon Miklós, Nyírbogát volt polgármestere több mint ötmillió forintot tett zsebre végkielégítésként és szabadságmegváltásként, s mindezt a település jelenlegi polgármestere, a képviselő felesége kezdeményezte. “Nem túlzás kijelenteni, hogy a Fidesz családi vállalkozásban hordja haza a helyiek pénzét” – fogalmazott.

Legény Zsolt a vagyonosodási vizsgálat kezdeményezését azzal indokolta, hogy szerinte a fideszes politikus nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában az ötmillió forintos polgármesteri “bánatpénzt”.

Korábban az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról való lemondásra szólította fel a politikust, s a Jobbik is vizsgálatot kezdeményezett. Simon Miklós az MTI megkeresésére akkor azt mondta, jogszerűen fizették ki neki a végkielégítést és a szabadságmegváltást, rágalmazás miatt pedig eljárást indít.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal akkor azt tudatta: nem találták törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését.

MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |