< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tikász Sándor lett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka

| Mobile | RSS

Tikász Sándor lett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka

2015. július 17. | hozzászólás | Közélet

Tikász Sándor lett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka

Pintér Sándor belügyminiszter június 15-ei hatállyal kinevezte a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnokává Tikász Sándor büntetés-végrehajtási (bv) ezredest, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát.
Tikász Sándor lett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka
(Fotó: Neményi Márton)

Tikász Sándor 1955. augusztus 12-én született Debrecenben. A Kossuth Lajos Tudományegyetem pszichológia szakán szerzett diplomát. 1978. szeptember elsején a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet nevelőjeként kezdte pályafutását. 2000-ben lett a debreceni büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka. 2006 májusában megbízták az Északkelet-Magyarországon PPP-módszerrel létesítendő, új – végül Tiszalökön felépített – büntetés-végrehajtási intézet kialakításával és működtetésével összefüggő feladatok ellátásával. 2007 júliusától volt a tiszalöki intézet parancsnoka.
Pancsusák Sándor 1975. július 23-án született Kisvárdán.

A Rendőrtiszti Főiskolán szerzett diplomát. 1996. július 1-jén kezdte meg szolgálatát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben nevelőként, aztán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezetője volt. 2006. december 1-jétől a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezetője lett, és részt vett az új észak-kelet-magyarországi bv-intézet előkészítésében. 2007 júliusától volt a tiszalöki intézet parancsnok-helyettese.

A szegedi intézmény előző vezetője, Kiszely Pál dandártábornok május elsejétől a Közép-Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet vezeti.
forrás:hír24.hu

Leave a Reply 288 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: