< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Az ánuszába dugott égő cigarettával erőszakoltak meg egy kislányt az ENSZ helikopteresei

| Mobile | RSS

Az ánuszába dugott égő cigarettával erőszakoltak meg egy kislányt az ENSZ helikopteresei

2015. július 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Az ánuszába dugott égő cigarettával erőszakoltak meg egy kislányt az ENSZ helikopteresei

szerző: Kerner Zsolt

Ennek ellenére a cég még évekig kapott megrendeléseket a szervezettől. A főtitkár is tudott az ügyről, mégsem történt semmi. Egyre több iszonyatos dolog derül ki az ENSZ afrikai misszióiról.

Cofidis Megújuló Hitel – most munkáltatói igazolás nélkül! »

2010-ben egy tizenéves lány épp egy ismerőséhez sétált Kalamie kikötővárosában, amikor elment egy katonai bázis mellett. A biztonsági őr – legalábbis valaki, akit ő biztonsági őrnek hitt, de később kiderült, hogy egy takarító – megkérdezte, hogy nem akar-e találkozni a bázis vezetőjével.

Bevitte a vezetőhöz, aki megkinálta egy szénsavas itallal, amitől elvesztette az eszméletét. Órákkal később tért csak magához, arra, hogy épp egy kádban fekszik meztelenül és hideg vizet öntenek rá. A nemi szerve kidörzsölt, száraz volt. Az utolsó dolog, amire emlékszik, hogy egy második ember is belépett a szobába.

A történetet a lány mondta el az ENSZ-nek. Azért nekik, mert a katonai bázis, ahol az egész történt, egy ENSZ-bázis volt a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A szemtanúk szerint a lányt megerőszakolták, brutálisan megverték, majd meztelenül kihajították a kertbe, ahol le is fotózták. Égő cigarettákat dobáltak rá a részeg vezetők, sőt, egy férfi szerint egy cigarettát elnyomtak az ánuszában.
Mégis kaptak szerződést

Az elkövető az UTair nevű orosz légügyi cég helyi menedzsere volt. Ők üzemeltették az ENSZ bázisát. A másik férfi pedig a szerelőcsapat vezetője volt. A takarító azt mondta, a részeg menedzser megparancsolta neki, hogy keressen egy lányt, akivel egy kicsit szórakozhat.

Ez öt éve volt. Hogy azóta mi történt? Semmi. Ugyanez a cég négy év alatt további félmilliárd dollárnyi megrendelést kapott az ENSZ-től. Pedig már 2011-ben készült egy jelentés a nemi erőszakról, ami még Ban ki-Moon ENSZ-főtitkárig is eljutott.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem egyszeri esetről volt szó, az ENSZ afrikai misszióiban szinte megszokott a szexuális erőszak. Ebben az esetben legalább annyi történt, hogy a két tettest kirúgták. Persze az UTair és az ENSZ utána alaposan eltitkolták a sztorit. Annyi jelent csak meg a hírekben, hogy két helikopterüzemeltetőt kirúgtak. Egyébként feketelistára is tették őket, hogy soha többet ne dolgozhassanak az ENSZ-nél.

Fotó: Europress/AFP
Nem az első eset

Pedig a nemi erőszak hamar kiderült. Az áldozat és az ENSZ gyermekvédelemért felelős helyi vezetője már két nappal később összeütközésbe kerültek a bázisvezetővel, aki letagadta, hogy nemi erőszak történt volna, de azt elismerte, hogy a lány volt a lakásán. Aztán megpróbált 500 dollárt adni neki, hogy ne beszéljen senkinek.

Az egész ügy egy szigorúan titkos jelentésből derült ki, amit a Guardian megszerzett. A jelentést Ban ki-Mun is látta, ennek ellenére kaphatott a cég rengeteg megrendelést. Pedig mostanában nagyon sok hasonló váddal kellett megküzdenie az ENSZ-nek.

Az ENSZ békefanntartó missziójával szolgáló francia katonák a Közép-Afrikai Köztársaságban is undorító dolgokat csináltak. Konkrétan ételt ajánlottak 15 évnél fiatalabb gyerekeknek szexért cserébe. Ez egyébként, mielőtt bárki kételkedne, szintén nemi erőszak. A katonák a hatalmukkal és az erőforrásaikkal visszaélve kényszerítették a fiatalokat, pedig pont az lett volna a feladatuk, hogy segítsenek nekik.
Ételért szexet kértek

Ráadásul az ENSZ ebben az esetben sem a katonák ellen lépett fel. Felfüggesztették és belső ellenőrzési eljárást indítottak a tiszt ellen, aki az esetekről szóló jelentést kiszivárogtatta a francia sajtónak. Anders Kompass volt egyébként a tiszt. Ő vezette a helyi ENSZ-csapatokat. Azt mondta, azért szivárogtatott, mert tudta, hogy az ENSZ egyébként nem csinálna semmit az üggyel.

És igaza volt. A francia hatóságok akkor kezdtek bele egy előzetes vizsgálatba, amikor megtudták, hogy a jelentés kiszivárgott. Ennek ellenére semmire nem jutottak addig, amíg a lapok meg nem írták a botrányt. Ezután persze azonnal bűnügyi eljárást indítottak a katonák ellen.

A jelentés legalább tíz hasonló esetet sorol fel. 14 francia katona ellen nyomoznak, de nagyon keveset neveztek eddig meg közülük. Francois Hollande miniszterelnök azt mondta, ha a francia katonák ezt tényleg megtették, akkor kíméletlenül fog felllépni. Figyelmeztető értékű ítéletet szeretne.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 499 megnézve, 1 alkalommal mai nap |