< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vizes vb: kiütéses sikert aratott a vízilabda-válogatott az argentinok ellen

| Mobile | RSS

Vizes vb: kiütéses sikert aratott a vízilabda-válogatott az argentinok ellen

2015. július 31. | hozzászólás | Sport

Vizes vb: kiütéses sikert aratott a vízilabda-válogatott az argentinok ellen

A csoportelsőséget a kazahok és a dél-afrikaiak felett aratott fölényes győzelemmel már korábban megszerző magyar válogatott 21-4-re győzött pénteken az argentin csapat ellen a kazanyi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának harmadik, utolsó fordulójában.

A C jelű négyes első helyének megszerzése egyben azt is jelenti, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány címvédő együttese automatikusan a negyeddöntőbe jutott, míg a csoportban második Kazahsztán és a harmadik Dél-afrikai Köztársaság keresztbejátszik egy másik csoport második és harmadik helyezettjével a nyolc közé kerülésért.

Eredmény:
C csoport, 3. forduló:
Magyarország – Argentína 21-4 (6-2, 3-1, 5-1, 7-0)
————————————————–
Varga Dénes 5, Vámos 4, Szivós, Hárai 3-3, Hosnyánszky 2, Madaras, Erdélyi, Angyal, Varga Dániel 1-1, illetve Lopez 2, Demarchi, Yanez 1-1

A dél-amerikai együttes ellen is abszolút esélyesként vízbe szálló magyar csapat a meccs elején meglepetésre hátrányba került (0-1), utána azonban fokozatosan felpörgött. Előbb Szivós Márton egyenlített, majd a legkülönbözőbb módon – távolról, közelről, emberelőnyből, megúszásból – gyarapította góljai számát, s húzott el 6-2-re a gárda az első negyedben Hárai Balázs, Madaras Norbert, Erdélyi Balázs, Angyal Dániel és Hosnyánszky Norbert révén.

A meglehetősen lanyha iramban zajló meccs második játékrészében – csaknem négyperces gólmentes időszakot követően – ismét Szivós volt először eredményes, majd alkalmi centerként újfent ő jeleskedett (8-2). A nagyszünet előtt a büntetőt értékesítő Vámos Márton is feliratkozott a góllövők közé, a pihenőre pedig 9-3-nál vonulhattak el a csapatok.

A harmadik negyed nyitányaként Varga Dénes vágta a labdát a léc alá, 10-4 után Hárai csavart centerpozícióból látványosan a kapuba, majd Vámos lökete ért célba háríthatatlanul (12-4). Újabb magyar bombagólok következtek a csapatkapitány Varga Dániel, utána pedig Hosnyánszky jóvoltából, így tízgólosra hízott a különbség (14-4).

A triplázó Hárainak köszönhetően 15-4-es magyar vezetésnél kezdődött az utolsó negyed, amelyben Varga Dénes talált be először. Vámos előbb csatlakozott a háromgólosokhoz, majd negyedszer is bevette az argentin kaput (18-4). Varga Dénes pazar ejtéssel jelentkezett, majd két újabb góllal – összességében öt találatig jutva – ő állította be a 21-4-es végeredményt is.

“Ma ennyire pörögtünk fel, 21 gólt lőttünk így is” – értékelt a találkozó után Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 sportcsatornának, s a folytatásra is kitért. “Bárkit kaphatunk a nyolc között, nem hiszem, hogy az ellenféllel kell foglalkoznunk, inkább saját magunkkal, mi döntjük el, hogy meg tudjuk-e őket verni.”

“Most lesz pár nehezebb edzőmérkőzésünk, holnap a horvátokkal, holnapután a görögökkel, most már el kell kezdenünk vízilabdázni” – fűzte hozzá Benedek Tibor.

A magyar csapat legközelebb kedden száll vízbe, akkor már a négy közé jutásért.

A négyes másik pénteki meccsén:

Kazahsztán – Dél-afrikai Köztársaság 14-3 (4-0, 3-1, 5-1, 2-1)

A C csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Kazahsztán 4, 3. Dél-afrikai Köztársaság 2, 4. Argentína 0

forrás:atv.hu

Leave a Reply 513 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: