< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Hatezer légicsapás sem törte meg az Iszlám Államot/// Six mille frappes aériennes n’a pas brisé l’Etat islamique d’

| Mobile | RSS

Hatezer légicsapás sem törte meg az Iszlám Államot/// Six mille frappes aériennes n’a pas brisé l’Etat islamique d’

2015. augusztus 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Hatezer légicsapás sem törte meg az Iszlám Államot

Majdnem hatezer légicsapást hajtott végre eddig a Washington vezette nemzetközi koalíció az Iszlám Állam terrorszervezet ellen egy éve indított hadművelete során.
Az amerikai védelmi minisztérium helyi idő szerint csütörtökön megjelent közleményében azt írta, hogy az IÁ elleni harci műveletek 2014. augusztus 8-i kezdete óta több mint 5900 légicsapást mértek a dzsihadisták iraki és szíriai állásaira.

A légitámadások célja az IÁ-harcosok mozgékonyságának korlátozása, az utánpótlás elvágása és a terrorszervezet parancsnoki szerkezetének szétverése volt – mutatott rá a közleményben Charles Q. Brown Jr. altábornagy, a koalíciós légi hadjárat amerikai parancsnoka.

A beszámoló szerint a légitámadásokkal korlátozták az IÁ azon képességét is, hogy nagyszabású offenzívákat indítson, amivel a terrormilícia ellen a szárazföldön harcoló erőknek tudtak támogatást nyújtani.

“Minél előbb elbukik az IÁ, az ártatlan civilek annál gyorsabban visszatérhetnek a normális, békés életükhöz” – hangsúlyozta Brown.

Előzőleg Tony Blinken amerikai külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy a koalíció támadásaiban a dzsihadista szervezet 10 ezer harcosa halt meg. Az amerikai hírszerzés szerint az IÁ ennek ellenére most is ugyanolyan erős, mint egy évvel ezelőtt.

Az Iszlám Állam tavaly óta Szíriában és Irakban hatalmas területeket vont ellenőrzése alá, és “kalifátust” hozott létre.

A szunnita terrorszervezet pénteken közzétett videoüzenetében a síita kisebbséggel rendelkező, többségében szunnita Szaúd-Arábiát is megfenyegette, ahol előző nap egy mecset ellen hajtott végre öngyilkos merényletet, 15 ember életét kioltva. A világhálóra felkerült, nagyjából 12 perces felvételen az IÁ feketébe öltözött harcosai egyebek mellett arra figyelmeztetnek, hogy a Szaúd-Arábiában történt eddigi támadások “csak a jéghegy csúcsát” képezik.

forrás:híradó.hu

Six mille frappes aériennes n’a pas brisé l’Etat islamique d’

Presque six mille raid aérien effectué au cours des opérations militaires a été lancée il ya un an contre la coalition internationale dirigée par l’État islamique de Washington comme une organisation terroriste.
La déclaration du Département américain de la Défense publié jeudi, heure locale, a écrit que les opérations militaires contre IA Depuis le début de 2014 au 8 Août 5900 au cours de soufflage d’air pour les djihadistes en Irak et les positions syriennes pour.

Les frappes aériennes ont été conçus pour limiter la mobilité des IA-guerriers, la nouvelle génération de la coupe et de briser terroriste structure de commandement de l’organisation – a souligné dans la communication de lieutenant-général Charles Q. Brown Jr., le commandant américain de la campagne aérienne de coalition.

Selon le rapport des attaques aériennes, ils ont été limités à la capacité de l’IA pour lancer des offensives à grande échelle, qui terrormilícia contre les forces de combat terrestres pourraient fournir un soutien.

“Le plus tôt sera le IA tombe, plus vite les civils innocents peuvent revenir à une vie paisible, normales” – at-il souligné Brown.

Auparavant, Tony Blinken, sous-secrétaire d’Etat américain a déclaré que l’attaque de la coalition dans l’organisation djihadiste de 10 mille guerriers mort. Selon américaine intelligence IA néanmoins maintenant il est tout aussi forte qu’il ya un an.

Sous le contrôle de l’Etat islamique d’Irak et la Syrie depuis l’an dernier, de vastes zones combinées, et “califat” a créé.

L’organisation terroriste sunnite a publié vendredi un message vidéo de la minorité chiite dans la plupart du temps l’Arabie saoudite sunnite est menacée, où la veille effectué une attaque suicide contre une mosquée, d’éteindre la vie à 15 personnes. Le World Wide Web a été mis à peu près 12 minutes de l’enregistrement des IA guerriers vêtus de noir, entre autres, ont averti que les attaques en Arabie Saoudite jusqu’à présent été que «la pointe de l’iceberg» forme.
Source: Hirado.hu

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |