< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Igen, még ennél is nagyobb forróság vár ránk

| Mobile | RSS

Igen, még ennél is nagyobb forróság vár ránk

2015. augusztus 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Igen, még ennél is nagyobb forróság vár ránk

A hőség legalább jövő hét elejéig kitart, a felső légkör kiszáradásával egyidejűleg egy-két fokkal melegebb levegő érkezik térségünk fölé.

Lehet még ennél is melegebb? – teszi fel a kérdést az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon, és rögtön meg is válaszolják a kérdést egy igennel.

Bár hazánk időjárásában továbbra sem várható jelentős változás, a felső légkör kiszáradásával egyidejűleg azonban egy-két fokkal melegebb levegő érkezik térségünk fölé – áll előrejelzésükben.

Fotó: MTI / Balázs Attila

Ennek köszönhetően szerdán, bár nem sokkal, de tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hőség legalább jövő hét elejéig kitart.

Az előrejelzés szerint szerdán sok napsütésre, száraz időre lehet számítani. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-21, a legmagasabb hőmérséklet 34-38 Celsius-fok között valószínű.

A napi középhőmérséklet a Dunántúl délnyugati részén és az Északi-középhegység völgyeiben 25, az ország nagy részén viszont 26, 27 fok körül várható, sőt a nagyvárosokban a 28, 29 fokot is elérheti. A szerda éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a tartós hőség miatt Vas, Zala, Somogy, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében másodfokú, az ország többi területén a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 203 megnézve, 1 alkalommal mai nap |