< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Időjárás-vihar Vihar: egy óra alatt több eső esett a fővárosban, mint az augusztusi havi átlag

| Mobile | RSS

Időjárás-vihar Vihar: egy óra alatt több eső esett a fővárosban, mint az augusztusi havi átlag

2015. augusztus 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Időjárás-vihar
Vihar: egy óra alatt több eső esett a fővárosban, mint az augusztusi havi átlag

Éjszaka további záporokra, zivatarokra lehet számítani az ország közepén, ám keddre virradóra nyugat felől stabilizálódik a légkör.

Autók közlekednek az özönvízszerű esőben a IX. kerületi Boráros térnél, a Petőfi híd alatt 2015. augusztus 17-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Egy óra alatt több eső esett hétfő este a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) meteorológusa az MTI-t.

A háromnegyed hét és háromnegyed nyolc között mért csapadék mennyisége meghaladta a nyolcvan millimétert, miközben felhőszakadásról akkor beszélünk, ha fél óra alatt legalább 30 milliméternyi eső hullik – közölte Kolláth Kornél.

Elmondta: éjszaka további záporokra, zivatarokra lehet számítani az ország közepén, ám keddre virradóra nyugat felől stabilizálódik a légkör.

Ez egyben azt is jelenti, hogy kedden a keleti, északkeleti országrészben lehet számítani záporokra, zivatarokra, azonban ezek már várhatóan kevésbé lesznek intenzívek, mint a hétfői balatoni, vagy budapesti felhőszakadás – mondta a meteorológus.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |