< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A Vatikán nem csatlakozik a palesztin zászlókezdeményezéshez///Le Vatican n’a pas rejoint l’Initiative de drapeau palestinien

| Mobile | RSS

A Vatikán nem csatlakozik a palesztin zászlókezdeményezéshez///Le Vatican n’a pas rejoint l’Initiative de drapeau palestinien

2015. augusztus 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A Vatikán nem csatlakozik a palesztin zászlókezdeményezéshez

A Szentszék májusban ismerte el a Palesztin Államot

A Vatikán arra kérte a palesztin ENSZ-képviseletet kedden, hogy távolítson el minden rá vonatkozó utalást abból a határozattervezetből, amelyet a világszervezet közgyűlése elé készül beterjeszteni, annak érdekében, hogy Palesztina és a Szentszék lobogóját is felvonhassák az ENSZ székháza előtt.

ensz576A palesztin tervezet értelmében a két “nem tag megfigyelő állam”, konkrétan a Vatikán és a Palesztin Állam lobogóját is fel kellene vonni a New York-i ENSZ-palota előtt a tagállamok zászlói mellé.

A javaslat, amelyet a palesztin misszió diplomaták szerdán kezdett volna el köröztetni – egy hónappal Ferenc pápa szeptember 25-i, az ENSZ Közgyűlésében elmondani tervezett beszéde előtt -, nyilvánvalóan a vatikáni ENSZ-misszió kifejezett beleegyezése nélkül készült.

A Vatikán ezért jegyzékben szögezte le, hogy bár nem ellenzi a palesztin kezdeményezést, ahhoz nem szándékozik csatlakozni, annak ellenére sem, hogy a Szentszék idén májusban hivatalosan elismerte a “Palesztin Államot”.

A vatikáni diplomáciai jegyzék a Szentszék konkrét említésén kívül azon általános megfogalmazások eltávolítására is felszólítja a palesztin ENSZ-képviseletet, amelyek arra utalnak, mintha a zászlókezdeményezést “a Megfigyelő Államok nevében” terveznék benyújtani.

A hír kapcsán a Reuters hírügynökség felidézte, hogy az ENSZ Közgyűlése 2012-ben elsöprő többséggel megszavazta a szuverén Palesztin Állam elismerését, nem sokkal azután, hogy a palesztinoknak nem sikerült a teljes jogú, tagállami státust megszerezniük a világszervezetben.

forrás:magyar hírlap.hu

Le Vatican n’a pas rejoint l’Initiative de drapeau palestinien

Le Saint-Siège a reconnu l’Etat palestinien mai

Le Vatican a demandé le représentant palestinien à l’ONU mardi de supprimer toute référence à partir du határozattervezetből, qui est présenté à l’Assemblée générale de l’Organisation mondiale de soumis, pour la Palestine et le drapeau du Saint-Siège les soulever aussi devant le siège des Nations Unies.

Dans le cadre du projet palestinienne ensz576A la “Etat observateur non-membre” deux, à savoir le Vatican et l’Etat du pavillon palestinien devrait également être inclus devant le Palais des Nations Unies à New York, à côté des drapeaux des États membres jusqu’à.

La proposition, qui aurait commencé une mission diplomates palestiniens mercredi diffusés – en face d’un pape mois Ferenc 25 septembre, l’Assemblée générale des Nations Unies prévue à dire le mot – apparemment la mission de l’ONU du Vatican a été faite sans le consentement explicite.

Le Vatican est donc tombé sur la liste, même si elle est pas contre l’initiative palestinienne n’a pas l’intention de se joindre, malgré le fait que le Saint-Siège a officiellement reconnu en mai de cette année, un “Etat palestinien”.

Note diplomatique du Vatican Saint-Siège, en plus de la mention spécifique de la suppression de la formulation générale invite également le représentant palestinien à l’ONU de suggérer, comme si l’initiative de drapeau intention de soumettre “au nom des États observateurs.”

En liaison avec les nouvelles Reuters a rappelé que l’Assemblée générale des Nations Unies en 2012 a voté massivement à reconnaître un État palestinien souverain, peu de temps après que les Palestiniens ne pouvaient pas être un membre à part entière acquérir le statut de l’organisme mondial.

Source: hírlap.hu hongrois

Leave a Reply 200 megnézve, 1 alkalommal mai nap |