< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Hosszú idő után juthat ki újra világversenyre a magyar futball válogatott

| Mobile | RSS

Hosszú idő után juthat ki újra világversenyre a magyar futball válogatott

2015. augusztus 27. | hozzászólás | Sport

Hosszú idő után juthat ki újra világversenyre a magyar futball válogatott

Bő egy hét múlva lép pályára Magyarország és Románia válogatottja egymás ellen a Groupama Arénában, ez lesz a hetedik meccsünk az EB-selejtezők F csoportjában. A végeredmény ismerete nélkül nehéz megmondani, hogy mitől maradhat emlékezetes a mostani összecsapás, de a jegyvásárlás körüli mizéria, az ultrák távolmaradása és az új szövetségi kapitány kinevezése miatt már most nagy a felhajtás körülötte.
A két gárda először 1936-ban játszott egymás ellen, a román fővárosban. Az első világháború eseményei után érthető módon a magyar közvélemény leginkább nem is a játékosok teljesítményével foglalkozott, hanem hogy Magyarország valamiben legyőzte keleti szomszédját. A legnagyobb gólkülönbséggel a második világháború után verték a mieink a románokat, 1948 júniusában, amikor Puskás vezetésével 9-0-ra diadalmaskodtunk.

A jövő hét pénteki meccs lesz egyébként a 25. hivatalos összecsapás a két ország között. Bár a statisztikák nagy magyar fölényről árulkodnak, az elmúlt 16 évben rendre vesztesként hagyták el a magyarok a pályát a legutóbbi bukaresti, valamint a 2013-as zárt kapus, döntetlenül végződő meccs kivételével. A román válogatott 1999-ben szerezte meg első győzelmét ellenünk, azóta nem tudtuk legyőzni őket.

A tavalyi meccsen Dzsudzsák Balázs szabadrúgásgóljával egyenlítettek ki a magyarok a második félidőben. A fordulatos meccsen ráadásul a győzelem sem volt elérhetetlen, de Szalai Ádám gólját a játékvezető – részrehajló ítélettel, lesre hivatkozva –érvénytelenítette.

A két ország futballszövetségei az 1-1-es döntetlen után is meccsben maradtak egymással az UEFA-nál a mérkőzés előtt és közben támadt szurkolói balhék következtében. A magyar himnuszt kifütyülték a román szurkolók, petárdázás kezdődött, állítólag motozás nélkül mentek be a stadionba a hazai ultrák. A román drukkerek kemény magja a magyar szektor felé is hajított petárdát, amelyet a magyarok aztán visszadobtak, ezután küldték be a szervezők a biztonsági erőket. Balhé volt már a kezdés előtt is, a bukaresti Steaua és Rapid klubcsapat ultrái verekedtek össze egymással, és összetűztek a magyar és román drukkerek is.

A két csapat mérkőzését nemcsak a balhék miatt kísérte kiemelt figyelem. A sorsolás szeszélyéből a megelőző világbajnoki selejtező során is összemérte erejét a magyar meg a román csapat. A zárt kapus budapesti döntetlen után a magyar válogatott sokaknak szomorú csalódást okozva háromgólos vereséget szenvedett Bukarestben. A magyar csapat már a 2. percben hátrányba került a középhátvéd, Guzmics Richárd rossz átadása után.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: