< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Török harci gépek először vettek részt az IÁ elleni nemzetközi hadműveletben///Les avions de guerre turcs ont participé à la première opération militaire internationale contre IA

| Mobile | RSS

Török harci gépek először vettek részt az IÁ elleni nemzetközi hadműveletben///Les avions de guerre turcs ont participé à la première opération militaire internationale contre IA

2015. augusztus 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Török harci gépek először vettek részt az IÁ elleni nemzetközi hadműveletben

A török légierő gépei először támadták az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet állásait a szélsőségesek elleni, Washington vezette nemzetközi koalíció keretében – közölte az ankarai külügyminisztérium szombaton.

A tárca tájékoztatása szerint a légierő harci repülőgépei péntek éjszaka támadták a radikális iszlamisták szíriai állásait.

“A vadászgépeink a koalíció repülőgépeivel együtt tegnap este megkezdték az IÁ elleni közös műveleteket” – jelentette a minisztérium, rámutatva, hogy az Iszlám Állam Törökország biztonságára is fenyegetést jelent.

MTI

forrás:atv.hu

Les avions de guerre turcs ont participé à la première opération militaire internationale contre IA

L’armée de l’air turque a attaqué la machine par le nom Etat islamique (IA) des positions dans le cadre de l’organisation djihadiste contre les extrémistes, Washington a mené coalition internationale – a déclaré le ministère des Affaires étrangères à Ankara le samedi.

Le ministère de l’Information a déclaré que le avions de chasse de l’armée de l’air a attaqué vendredi soir par des islamistes radicaux positions syriennes.

“Un avion de combat de la coalition ainsi que la nuit dernière a commencé des opérations conjointes contre l’IA” – a déclaré le ministère, soulignant que la sécurité de l’État islamique de la Turquie est une menace.

MTI

Source: atv.hu

Leave a Reply 231 megnézve, 1 alkalommal mai nap |